Kpss B Memur Alım İlanları

Danıştay En Az Lise Mezunu KPSS Puanıyla Memur Alımı İçin Başvurular Başladı

Danıştay Başkanlığı yayımladığı ilanı ile kendi bünyesinde görevlendirmek üzere KPSS en az 60 puan şartı ile memur alımı yapacağını ifade etmişti. Söz konusu ilana başvurular bugün başladı. Peki hangi kadro için memur alımı yapılacak? Genel şartlar neler? Başvurular nasıl ve ne zamana kadar yapılacak? Tüm detayları ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz…

Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi üzerinden Danıştay Başkanlığı kadrolu memur alım ilanı yayımlandı. Yayımlanan ilanda Danıştay Başkanlığının kendi bünyesinde görevlendirmek üzere şoför kadrosu için 2 kadrolu memur alımı yapacağını ifade edildi. 

Danıştay Başkanlığı memur alım ilanına başvurular 8 Ocak 2018 tarihi itibariyle başladı. Söz konusu ilan hakkında detayları kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

KPSS ŞARTI

Danıştay Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanda KPSS şartı aranmaktadır. Gerekli şartları karşılayıp KPSS şartına haiz olmayan adayların başvuruları geçersiz olacaktır. Bu kapsamda ilana başvuru yapacak olan adayların 2016-KPSS lisans ve 2016-KPSS ortaöğretim/ön lisans sonuçlarına göre (lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94) puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmaları gerekmektedir. 

YAŞ ŞARTI DA BULUNUYOR

Bunun yanı sıra söz konusu ilana “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, ) Danıştay Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliği’nin Genel Şartlar başlıklı 5’inci maddesinin 1’inci fıkrasının b bendinde yer alan “İlk defa Devlet memurluğuna atanacaklar için Başkanlık tarafından ilan edilen sınavın yapılacağı yılın son günü itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak” hükmü uyarınca sınavın yapılacağı yılın son günü olan 31/12/2018 tarihi itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak” şartlarına haiz olan adaylar başvuru yapabilecektir.

BAŞVURU DETAYLARI

Adaylar “http://www.danistay.gov.tr” web adresi üzerinden başvuru formunu temin ederek dolduracaklardır. Başvuru formu doldurulduktan sonra kılavuzda belirtilen gerekli belgelerle beraber Danıştay Başkanlığı Üniversitelerarası Mah. Dumlupınar Bulvarı No: 149 Çankaya / Ankara adresine şahsen başvuru yapılacaktır. Danıştay Başkanlığı memur alım ilanına başvurular 8 Ocak 2018 tarihinde başladı ve 12 Ocak 2018 tarihine kadar devam edecektir.

Bir Yorum

  1. Bune yani illa ankaralımı olmamız gerek Danıştay bu konuda adaletli davranmıyor ben karsın bir köyünde oturuyorum kardan dolayıyillar kapalı Kars merkeze varamıyorum nasıl başvuru için nasıl ankaraya gelecem danışyın personel alımları internet üzerinde başvuru yapabilmenizi istiyoruz

  2. sen de bi karsda dur ali bizde giremiyoz işin ordan burdan geliyonuz

  3. Yazdıklarımıza Cevap verin hiç olmazsa sizler yardımcı olun