Kpss B Memur Alım İlanları

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Personel Alımı Başvuruları Sona Eriyor

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından yayımlanan personel alım ilanı başvuruları sona eriyor. Başvurulara ilişkin detayları ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz…

EGM PERSONEL ALIMI BAŞVURULARINDA SON GÜN

Adaylar yapılacak olan sözlü ve/veya uygulamalı sınava katılmak amacıyla; kimlik belgesi, son altı ay içerisinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf, istenilen eğitim durumuna ait diploma/mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi ya da noter tasdikli sureti, en az 3 (üç) yıl süreli mesleki tecrübeye sahip olunduğuna dair belge ve Avukatlık Ruhsatname örneği, Avukatın veya avukatlık ortaklığındaki avukatların, disiplin cezası olmadığına dair barodan alınacak belge,KPSS Sonuç belgesinin internet çıktısının örneği ile birlikte bulundukları illerin İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne bizzat başvuracaklardır.

EGM personel alımı başvuruları; bugün (22 Aralık) mesai bitiminde sona erecek.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

İlana başvuru yapacak adayların; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’ inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, atanmak istediği unvanla ilgili olarak belirtilen öğrenim şartı ve diğer nitelikleri taşımak, Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olmak ve Emniyet Genel Müdürlüğünce yapılacak sözlü ve/veya uygulamalı sınavda başarılı olmak şartlarını taşımaları gerekiyor.

SÖZLÜ SINAVIN DETAYLARI

2016-2017 yılı KPSS P3 puanına göre yapılacak olan sıralamada en yüksek puandan başlamak üzere alınacak personel sayısının 5 (beş) katı kadar aday sözlü ve/veya uygulamalı sınava çağrılacak. Çağrılacak olan sıradaki aday ile eşit puana sahip adayların tamamı da sözlü sınava çağrılacak.

Sözlü ve/veya uygulamalı sınava girmeye hak kazananların, sınav yerleri ve sınav tarihleri www.egm.gov.tr internet adresinde ilan edilecek olup, adaylar T.C. kimlik numarası, adı ve soyadı bilgilerini sisteme girerek başvuru sonucuna ulaşabilecek.

KESİN BAŞARI LİSTESİ

Kesin başarı listesi, sözlü ve/veya uygulamalı sınavdan sonra belirlenecek olup, adayların merkezi sınav (2016-2017 KPSS P3) ile sözlü ve/veya uygulamalı sınavda aldıkları puanların aritmetik ortalamasına göre en yüksek puandan başlanarak sıralanacak.

Puanları eşit olan adaylardan, merkezi sınavda aldığı puan yüksek olan, bunun da eşitliği halinde yaşı büyük olan aday üst sırada yer alacak.

Hesaplanan sıralamaya göre atanmaya hak kazanan adaylar belirlenecektir. Ayrıca asıl aday sayısı kadar yedek aday da belirlenebilir.

SONUÇLARA İTİRAZ EDİLMESİ

Adaylar, sonuçlara ilan tarihinden itibaren yedi gün içinde Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığına dilekçe ile başvurmak suretiyle itiraz edebilirler. Bu itirazlar sınavı yapan birim tarafından en fazla on gün içinde sadece maddi hata bakımından incelenir ve sonuç adaya yazılı olarak bildirilecek.