Kpss B Memur Alım İlanları

Emniyet Genel Müdürlüğü Psikolog Alımı Başvurularında Son Gün

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı resmi sitesinde yayımladığı ilan ile Psikolog kadrosunda personel alımları yapacağını duyurdu.

BAŞVURULARDA SON GÜN !

EGM personel alım ilanına başvurular, bugün (8 Aralık) mesai bitimine kadar; kimlik belgesi, 2 adet vesikalık fotoğraf, diploma veya geçici mezuniyet belgesi, KPSS sonuç belgesi ile adayların bulundukları illerin İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne şahsen yapılacak.

BAŞVURACAK ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’ inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, atanmak istediği unvanla ilgili öğrenim şartı ve diğer nitelikleri taşımak, sağlık Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olmak, Emniyet Genel Müdürlüğünce yapılacak sözlü ve/veya uygulamalı sınavda başarılı olmak.

2017 KPSSP-3 puan türünden en az 70 puan almış olmak da aranan şartlar arasında yer alıyor.

Alınacak personeller; Artvin, Bartın, Siirt, Mardin, Çankırı ve Kilis’te görevlendirilecek. 

SINAVA ÇAĞIRILACAK ADAYLAR

2016-2017 yıllarında KPSS (P3) puanına göre yapılacak olan sıralamada en yüksek puandan başlamak üzere alınacak personel sayısının 5 (beş) katı kadar aday sözlü ve/veya uygulamalı sınava çağrılacak. Son sıradaki aday ile aynı puana sahip olan adayların tamamı sözlü ve/veya uygulamalı sınava çağrılacak.

Sözlü ve/veya uygulamalı sınava girmeye hak kazananların, sınav yerleri ve sınav tarihleri www.egm.gov.tr internet adresinde ilan edilecek olup, adaylar T.C. kimlik numarası, adı ve soyadı bilgilerini sisteme girerek başvuru sonucuna ulaşabilecektir. Başvuruda bulunan adaylardan, belirtilen şartları taşıyanlar, sözlü ve/veya uygulamalı sınava çağrılacak.