Kpss B Memur Alım İlanları

En Az 55 KPSS Puanıyla Memur, Zabıta ve Hizmetli Alım İlanları İçin Başvurular Başladı

İstanbul Fatih Belediyesi ile Yalova Altınova Belediyesi, Devlet Personel Başkanlığı üzerinden yayımladıkları ilanlar ile kamu personeli alımı yapacaklarını duyurdular. 

Lise, önlisans ve lisans mezunu adayların başvuruda bulunabileceği pozisyonların yer aldığı söz konusu ilanlar için başvuru süreci 5 Kasım tarihi itibariyle başladı. Bu kapsamda ilanlarda yer alan tüm detayları sizlere tekrar hatırlatıyoruz. 

İLANLARDA YER ALAN KADROLAR

İki belediye başkanlığınca yayımlanan ilanlarda toplam 4 farklı pozisyonda alım yapılacağı bildirildi. Buna göre ilanı yayımlayan belediyeler ve alım yapacakları kadro bilgileri şöyle,

İstanbul Fatih Belediyesi ilgili birimlerinde görev vermek amacıyla Zabıta Memuru alımı yapacağını ilan etti. 70 KPSS puan şartıyla yayımlanan ilana, üniversitelerin belirlenen lisans programlarından mezun adaylar başvuru yapabilecekler. İlana göre bu kadro için 30 personel istihdamı sağlanacak. 

Yalova İli Altınova Belediye Başkanlığı bünyesinde görevlendirmek üzere 6 memur alımı yapılacak. En az 55 KPSS puanıyla başvuru yapılabilecek olan memur alım ilanlarına lise, önlisans ve lisans mezunu adaylar başvuru yapabilecek. Alımlar Memur, Hizmetli ve Zabıta Memuru kadrolarına olacak. 

BAŞVURU KOŞULLARI

DPB’de yayımlanan duyurular ile adaylara duyurulan memur alımları için adaylardan hem genel hemde özel başvuru koşullarına haiz olmaları gerektiği bildirildi. 

Adayların öncelikle Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan genel başvuru koşulları ile Belediye Zabıta Yönetmeliği’nde yer alan özel şartları sağlamaları gerekiyor. işte o genel ve özel koşulları

Genel başvuru koşulları arasında yer alan ve adayların sağlamaları talep edilen koşullar arasında, ”Türk vatandaşı olmak. Kamu haklarından mahrum bulunmamak. Adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak.” şartları bulunuyor. 

Adaylar tarafından sağlanması gereken özel koşullar; Belediyelerin talep ettiği KPSS şartını sağlamak. Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak. erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması ve sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak. Boy ve kilo tespitleri belediyemizce yapılacaktır.

İLAN METİNLERİ

Zabıta Memuru, Hizmetli ve Memur kadroları için yayımlanan ilanlara başvuruda bulunacak adaylar aşağıda paylaşmış olduğumuz bağlantılar ile ilan metinlerine ulaşabilirler.