Kpss B Memur Alım İlanları

Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK Avukat Alımı Başvurularında Son Gün !

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla yayımladığı avukat alım ilanına başvurularda sona gelindi. Başvuruların son gününde ilan detaylarını hatırlayalım:

Alınacak Personel:

* Avukat: 20

Genel Şartlar:

* KYK avukat alım sınavına başvuracak adayların; 657 sayılı DMK’nın 48.maddesinde yer alan şartları taşımak, 2016 KPSSP-3 puan türünden en az 70 almış olmak, Hukuk Fakültesi ya da dengi okul mezunu olmak, avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak şartlarını taşımaları isteniyor.

Başvuru İçin Gereken Belgeler:

* Diploma veya mezuniyet belgesi

* KPSS sonuç belgesi

* Özgeçmiş

* Avukatlık ruhsatnamesi

Başvuru Süreci ve Yeri:

* KYK avukat alım sınavı başvuruları  6 Şubat 2017 saat 23:59’a kadar Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Alımı Online Başvuru Sistemi (http://basvuru.gsb.gov.tr) üzerinden elektronik ortamda yapılacak. 

Sınav Süreci:

* Sözlü sınav 7 Mart 2017-10 Mart 2017 tarihleri arasında Ankara’da yapılacaktır. Sözlü sınava katılmaya hak kazandığı tespit edilen adaylar, 10 Şubat 2017 tarihinde (www.gsb.gov.tr) ve (www.yurtkur.gsb.gov.tr) internet adreslerinde ilan edilecek.

* Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar, sınava gelirken nüfus cüzdanı veya üzerinde T.C. Kimlik numarası bulunan sürücü kimlik belgesi ile pasaport gibi fotoğraflı ve onaylı bir kimlik belgesiyle sınavdan önce hazır bulunacaklardır.