Kpss B Memur Alım İlanları

Jandarma Genel Komutanlığı 60 KPSS Puanıyla 200 Kamu Personeli Alıyor!

Jandarma Genel Komutanlığı, Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla bir ilan yayımlayarak ilgili birimlerinde görevlendirmek üzere kamu personeli alımı yapacağını duyurmuştu.

Söz konusu ilana başvuru süreci devam etmekte olup, ilan ile ilgili detayları haberimizde aktarıyoruz.

ÖĞRENİM DURUMLARINA GÖRE ALIM YAPILACAK KADROLAR

* Lise mezunları için; Aşçı, Bahçevan, Berber, Terzi, Hizmetli, Teknisyen, Kuru Temizlemeci, 

* Önlisans mezunları için, Memur, Tekniker, Zabıt Katibi, İstatistikçi

* Lisans mezunları için,  Mühendis, Mimar, Uzman, Mütercim, Avukat, Veteriner, Grafiker

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

* T.C. vatandaşı olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak, müracaat tarihi (internetten yapılan ön başvurunun son günü) itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak

*  2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (2016 KPSS) girmiş olmak ve kadrolara göre belirtilen puana sahip olmak. (bazı kadrolar için en az KPSS puanı 60 olarak belirenirken bazı kadrolar 50 KPSS puanıyla başvuru yapılabilecektir.)

* Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tâbi görevlerde çalışıyor olmamak, erkek adaylar için; askerlikle ilgisi bulunmamak,

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

* Jandarma Genel Komutanlığı, kamu personeli alım ilanına başvurular Jandarma Genel Komutanlığı’nın internet sitesi üzerinden online olarak 28 Kasım tarihine kadar yapılabilecek. 

Bir Yorum