Kpss B Memur Alım İlanları

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) Memur Alımı Başvurularında Son Gün

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından yayımlanan memur alımı ilanına başvurularda sürecin sonuna gelindi. Detaylar şöyle:

PERSONEL ALIMI BAŞVURULARINDA SON GÜN !

KGM memur alımı ilanına başvurular, bugün (19 Aralık) mesai bitiminde sona erecek. Sözlü sınava girmek isteyenlerin Genel Müdürlüğün internet sitesinde (www.kgm.gov.tr) yer alan “İlk Atama Başvuru Formu”nu elektronik ortamda doldurarak son başvuru tarihi mesai bitimine kadar aynı adrese iletmeleri gerekiyor.

Her aday, atanabileceği kadro unvanı ve niteliklerine göre ilan edilen görev yeri sayısı kadar tercihte bulunabilecek.

BAŞVURACAK ADAYLARDA ARANILAN NİTELİKLER

KGM memur alım ilanına; 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yazılı genel şartları taşıyan ve 2016 yılı KPSS de KPSSP3 puan türünden (70) ve üzeri puan almış olan adaylar başvuru yapabilecek. Ayrıca adayların talep edilen özel şartlara da haiz olmaları gerekiyor.

Personel alımları mühendis pozisyonunda yapılacak ve alınacak personeller Ankara’da görevlendirilecek. 

Adayların ilgili lisans programlarından mezun olmaları ve Son 5 Yıl İçerisinde KPDS/YDS En Az B Seviyesinde İngilizce Bilmeleri ve Seyahate Ve Arazide Çalışmaya Elverişli Olmaları gerekiyor.

Başvuru onaylandıktan sonra gerek aday tarafından gerekse Genel Müdürlükçe herhangi bir değişiklik yapılması mümkün değildir. Posta ile veya diğer şekilde yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

Sözlü sınava, ilanda belirtilen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puan türünden en yüksek puanı alan adaydan başlamak suretiyle ve ilk defa açıktan atama yapılacak kadro sayısının üç katı aday çağırılacak.

Son sıradaki aday ile aynı puana sahip olan birden fazla aday bulunması halinde bu adaylar da sözlü sınava alınacak. Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların ad-soyadları ile sınav yerleri ve tarihleri en az yedi gün önce Genel Müdürlüğün internet sitesinde ilan edilmek suretiyle duyurulacak. Ayrıca adaylara yazılı bildirimde bulunulmayacak.

Sözlü sınava adaylar fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport vb.) ile gireceklerdir. Sözlü sınavda adaylar, Genel Müdürlüğümüzün faaliyet alanıyla ilgili olarak mesleği dahilinde bulunan konular (mesleki bilgi), bir konuyu kavrayıp özetleme, muhakeme gücü ve ifade yeteneği, liyâkatı, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, genel yeteneği ve genel kültürü, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı yönlerinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle (100) puan üzerinden değerlendirilecektir.

Sözlü sınavda en az (70) puan alanlar başarılı sayılacak ve adayların başarı puanı KPSS puanı ile sözlü puanının aritmetik ortalaması alınarak hesaplanacak.