Kpss B Memur Alım İlanları

Karayolları Genel Müdürlüğü Memur Personel Alımı Başvuruları Başladı

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan memur personel alım ilanına başvurular başladı. Başvurular nereden ve nasıl yapılacak? Kimler başvuru yapabilecek? İşte detaylar:

MEMUR PERSONEL ALIM İLANINA BAŞVURULAR BAŞLADI

Karayolları Genel Müdürlüğü sözlü sınava girmek isteyenlerin Genel Müdürlüğün internet sitesinde (www.kgm.gov.tr) yer alan “İlk Atama Başvuru Formu”nu elektronik ortamda doldurarak son başvuru tarihi mesai bitimine kadar teslim etmeleri gerekiyor. İlana başvurular, bugün (12 Aralık) başladı ve 19 Aralık 2017 mesai bitimine kadar devam edecek.

Sözlü sınavda en az (70) puan alanlar başarılı sayılacak ve adayların başarı puanı KPSS puanı ile sözlü puanının aritmetik ortalaması alınarak hesaplanacak. Asıl ve yedek liste sıralaması yapılırken, adayların başarı puanının eşit olması halinde KPSS puanı yüksek olana, bunun eşit olması halinde diploma tarihi itibariyle önce mezun olana, bunun da aynı olması halinde ise yaşı büyük olan adaya öncelik tanınacak.

BAŞVURACAK ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), memur personel alım ilanına başvuru yapacak adayların 657 sayılı DMK’nın 48.maddesinde yer alan şartları taşımaları gerekiyor. Ayrıca 2016 KPSS’ye girmiş ve P3 puan türünden en az 60 almış olmaları gerekiyor. Başvuru yapılacak pozisyona göre; ilgili lisans programlarından mezun olmak gerekiyor. KPDS/YDS’den adayların en az B seviyesinde puan almış olması da aranılan şartlar arasında yer alıyor.

Sınavı kazanan adaylardan; başvuru formunda ve istenilen belgelerde gerçeğe aykırı bilgi ve beyanda bulunanların sınavları geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacak. Ataması yapılmış olsa dahi iptal edilir ve bundan sonraki sınavlara giremez.

Bir Yorum