Kpss B Memur Alım İlanları

Kocaeli Üniversitesi KPSS Puanı İle Personel Alımı Sona Eriyor

Kocalei Üniversitesi Rektörlüğü, yayımladığı ilan ile Yükseköğretim Üst Kuruluşları İle Yükseköğretim Kurumları Hukuk Müşavirliği ve Avukatlık Giriş Sınavı ve Atama Yönetmeliği hükümlerine göre münhal bulunan ( 1 ) adet avukat kadrosuna sınavla atama yapılacağını duyurdu.

Avukat alım sınavına başvurular, 2 Mayıs 2017 tarihinde başladı ve bugün (16 Mayıs 2017) sona eriyor.Başvurular, üniversitesi Personel Daire Başkanlığına şahsen veya posta yoluyla yapılacak.

Avukat alım sınavına başvuracak adaylardan; 657 sayılı DMK’nın 48.maddesinde yer alan şartları taşımak, KPSSP-3 puan türünden en az 65 almış olmak, Hukuk Fakültesi ya da dengi okul mezunu olmak, avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak şartlarını taşımaları gerekiyor.

Başvuru yapacak adayların; başvuru formu, diploma veya geçici mezuniyet belgesi, 3 adet vesikalık, KPSS sonuç belgesi, özgeçmiş, avukatlık ruhsatnamesini teslim etmeleri gerekiyor.

Giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilecektir. Sınav için öngörülen süre içerisinde yapılan başvuruları inceleyerek adayların aranan şartları taşıyıp taşımadıkları, Başvuru İnceleme Komisyonu tarafından değerlendirilecek olup, başvurusu kabul edilen adayların listesi Üniversitemizin www.kocaeli.edu.tr sayfasından yayımlanacaktır.

Aranılan şartları taşıyan adaylar, ilanda belirtilen KPSSP3 puan türünden en yüksek puanı alan adaydan başlamak ve atama yapılacak kadro sayısının beş katını geçmemek üzere, bir sıralama yapılarak yazılı sınava tabi tutulacaktır. (KPSSP3 puan türü itibariyle en son adayın aldığı puanla aynı puana sahip adaylar da yazılı sınava çağrılacaktır.).Sıralamaya giren adaylar Üniversitemiz internet sayfasından www.kocaeli.edu.tr duyurulacaktır.