Kpss B Memur Alım İlanları

YSK 549 Kamu Personeli Alımı Yapıyor ! Başvurular Nasıl Yapılacak?

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı kendi bünyesinde görevlendirmek üzere en az lise mezunu KPSS puan esasına göre 549 kamu personeli alımı yapacağını günler öncesinde Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi aracılığı ile yayımladığı ilanında belirtmişti.

Söz konusu ilana başvurular devam ediyor. Bu kapsamda Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı kamu personeli alımına ilişkin başvuruların nasıl yapılacağını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Buna göre Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı kamu personeli alım ilanına başvurular 7 Mart 2018 tarihinde başlamıştı. Söz konusu ilana başvuru yapacak olan adaylar başvurularını 16 Mart 2018 tarihine kadar yapacaklardır.  İlana başvuru yapacak olan adaylar başvurularını “www.ysk.gov.tr” web adresi üzerinden yapacaklardır. Adaylar başvurularını Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının kurumsal internet sitesinde (www.ysk.gov.tr) yer alan müracaat formunun elektronik ortamda doldurulması suretiyle gerçekleştireceklerdir. Buna göre posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

ALIM YAPILACAK KADROLAR

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı yayımladığı ilanında farklı kadrolarda 549 kamu personeli alımı yapacağını duyurmuştu. Bu kapsamda Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı “Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanda mühendis, istatistikçi, programcı, çözümleyici, teknisyen, bilgisayar işletmeni, VHKİ, arşiv memuru, sekreter, bekçi, şoför, hizmetli, dağıtıcı, teknisyen ve zabıt katibi” kadroları kapsamında toplam 549 kamu personeli alımı yapacaktır.

GENEL ŞARTLAR

Tüm bunların yanı sıra söz konusu ilana başvuru yapacak olan adayların bazı şartları taşımaları gerekmektedir. Bu şartlara haiz olmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Buna göre söz konusu personel alım ilanına başvuru yapacak olan adaylarda Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen şartları haiz olmak, İlk defa Devlet memurluğuna atanacaklar için, yapılacak sınavın son başvuru tarihinde 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartını taşımak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak, 2016 Yılı Kamu Personel Seçme Sınavında; Lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93, orta öğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak” şartları aranmaktadır.

Bir Yorum

  1. Mezuniyet bilgileri arasında ( süresi )diye bir bölüm var oraya ne yazmamiz lazım. Lise mezunları için