Kpss B Memur Alım İlanları

YSK En Az Lise Mezunu 345 Zabıt Katibi Alımı Yapıyor

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi aracılığı ile bir ilanını yayımladı. Yayımlanan ilanın detaylarına bakıldığında Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının en az lise mezunu 345 zabıt katibi alımının yapılacağı görülüyor.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanda 549 personel alımı yapılacağı ifade edildi. Söz konusu personel alımında farklı kadrolarda personel alımı da yapılacağı belirtildi. Bu kapsamda Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı toplamda 549 memur alımı yapacaktır.

BAŞVURU DETAYLARI

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı en az lise mezunu 345 zabıt katibi alımı için başvurular 7 Mart 2018 tarihinde saat 9.00’da başlayacak ve adaylar başvurularını 16 Mart 2018 tarihi mesai bitimine kadar yapacaklardır. 

Konu ile ilgili olarak Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı en az lise mezunu 345 zabıt katibi alımına ilişkin başvurular başvurularını Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının kurumsal internet sitesinde (www.ysk.gov.tr) yer alan müracaat formunun elektronik ortamda doldurulması suretiyle gerçekleştirilecektir.

GENEL ŞARTLAR

Söz konusu ilana başvuru yapacak olan adaylarda bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlara haiz olmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Bu kapsamda ilana başvuru yapacak olan adaylarda Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından “657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen şartları haiz olmak, İlk defa Devlet memurluğuna atanacaklar için, yapılacak sınavın son başvuru tarihinde 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartını taşımak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak, 2016 Yılı Kamu Personel Seçme Sınavında; Lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93, orta öğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak” şartları aranmaktadır.

ÖZEL ŞARTLAR

Söz konusu ilanda zabıt katibi alımına ilişkin bazı özel şartlar belirtilmiştir. Zabıt katibine alımına ilişkin özel şartlarda “Zabıt katibi, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, arşiv memuru, santral memuru, şoför, dağıtıcı, bekçi ve hizmetli kadrolarına atanabilmek için; en az lise veya dengi okul mezunu olmak.” ifadelerine yer verildi.

Bir Yorum

  1. Lütfen biri cvp versin yaş sınırı var mı ve bununla ilgili sınav olur mu

  2. Şöför yazmış mesela ama hangi tür ehliyet istiyor onu yazmamışlar

  3. 30 yaş şartı.. sadece 3 dakikada 90 kelime ve sözlü mülakat var

  4. Yaa vhk nerelerde alım var klavuzda niye göstermiyr sekretiri falen birde mülakat nerede yapılacak bilgisi olan var mı

  5. By katiplik için bilgisayar bölümü okumuş olmak ya da sertifika sahibi olmak lazım dimi lütfen bilgilendirir misiniz?

  6. Katip alımlarında yas şartı 35 dir ama uygulama sınavına dair hiç bir bilgi yok sanırım kpss puanı ile sıralama yaparak alacakllar

  7. Vhki YSK merkeze alım yapıyor kılavuzun içerisinde yaziyor

  8. Ben önlisans KPSS sınavına girdim.75 aldım.ancak şimdi aciktan 4 yıllığa tamamladım.lisans diplomasi aldım.onlisans KPSS puanıyla başvurabilir miyim?yoksa lisans mezunu olduğum için o geçersiz mi sayılacak.yardimci olursanız çok sevinirim

  9. Zabit katibi icin uygulama sinavi yok mu acaba hic bi yerde uygulama sinavindan soz etmemis

  10. Zabit katibi icin uygulama sinavi yok mu acaba hic bi yerde uygulama sinavindan soz etmemis

  11. zabıt katibi alımı için yaş sınırı nedir arkadaşlar

  12. arkadaslar mrb, zabit katipligi ile alakalı detay belirtilmemiş , adliye ile aynımıdır sınav sistemi ? yine 90 kelime mi mesela ? ya da imlalı mı imlasız mı? bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?

  13. Basvuru formunda okul kisminda sure yaziyor ne yazsam kabul etmiyor bu kismi ne anlayan var mi acil cevap verin lutfen

  14. ysk personel zabıt katibi yaş üst sınır varmıdır.? ben 657/40 okuduğumda sadece alt sınır olarak 18 yaş sonrası diyor ust sınır varmıdır.

  15. lütfen bilen birileri cevap versin ysk zabıt katipliği için üst yaş sınır varmıdır. ben 657/40 okuduğumda sadece alt sınır olarak 18 yaş sonrası diyor ust sınır varmıdır.

  16. Yaş şartı 35 adliyeye değil ysk ya alındığı için klavye şartı yok

  17. Alımı yeni sonuvlanan ysk katiperi 12 Kasım ile 17 Aralık tarihleri arasında ise başlatılacaktır. Yani en geç 17 Aralık iş başı ama en erken 12 Kasım hayirli olsun.ysk komisyon katip