Kpss B Memur Alım İlanları

YSK KPSS Puanıyla 549 Memur Alım İlanı Sona Eriyor (Lİse, Önlisans ve Lisans Mezunu)

Hatırlanacağı üzere Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Şubat ayının son günlerinde Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden bir ilan yayımladı. 

Yayımlanan ilanda en az lise mezunu olmak kaydıyla çeşitli eğitim seviyelerinden mezun olmuş adayların başvuruda bulunabileceği çok sayıda kadroda personel alımları yapılacağı ilan edildi. 

YSK personel alım ilanına ise başvuru süreci 16 Mart tarihinde sona erecek. İlanda yer alan tüm ayrıntıları sizlere aşağıda tekrar hatırlatıyoruz. 

YSK PERSONEL ALIM İLANI

Kurumun ilgili birimlerinde bulunan personel açıklarının giderilmesi amacıyla yayımlanan ilanda çeşitli kadrolarda 549 personel alımı yapılacağı duyuruldu. 

Lise, önlisans ve lisans mezunu adayların başvuru yapabileceği personel alım ilanında yer alan kadroları siz takipçilerimize aktarıyoruz. 

YSK personel alım ilanında, alım yapılacağı ilan edilen pozisyonlar; Mühendis, İstatistikçi, Programcı, Çözümleyici, Teknisyen, Bilgisayar İşletmeni, VHKİ, Arşiv Memuru, Sekreter, Bekçi, Şoför, Hizmetli, Dağıtıcı, Teknisyen ve Zabıt Katibi

YSK PERSONEL ALIM İLANLARINA BAŞVURU KOŞULLARI

YSK tarafından ilan edilen ve Devlet Personel Başkanlığı’nın web sayfası üzerinden adaylara ilan edilen personel alım ilanına başvuru yapacak adayların alım yapılacak unvanlara göre belirlenen başvuru koşullarına haiz olmaları isteniyor. 

Bu koşullar arasında YSK personel alımlarında adaylardan talep edilen genel başvuru koşulları ve genel koşullara ek olarak alım yapılacak unvanın gerektirdiği özel koşullar yer alıyor. 

Genel Şartlar;

YSK personel alım ilanına başvuru yapacak adaylardan haiz olmaları istenilen başvuru koşulları; 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen şartları haiz olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, İlk defa Devlet memurluğuna atanacaklar için, yapılacak sınavın son başvuru tarihinde 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartını taşımak, Görevini düzenli yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak ve erkek adaylar için askerlik ile ilişiği bulunmamak. 

KPSS Şartı;

Yukarıda siz okuyucularımıza aktardığımız başvuru şartlarına ek olarak YSK adaylardan eğitim ve KPSS şartı da istiyor. 

İlan metninde yer alan eğitim ve KPSS şartlarında ise; adayların alım yapılacağı açıklanan pozisyonlara göre belirlenmiş eğitim seviyelerinden mezun olması ve 2016 Yılı Kamu Personel Seçme Sınavında; Lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93, orta öğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olması isteniyor.

Eğitim Şartı; 

Mühendis kadrosuna atanabilmek için; Bilgisayar, Bilgisayar Bilimi, Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Sistem Mühendisliği lisans programlarından birinden mezun olmak.

İstatistikçi kadrosuna atanabilmek için; Matematik ve İstatistik, İstatistik veya İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri lisans programlarından birinden mezun olmak,

Bilgisayar işletmeni kadrosuna atanabilmek için; fakülte ve yüksekokulların bilgisayar eğitimi veren bölüm ya da programlarından mezun olmak

Zabıt katibi, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, arşiv memuru, santral memuru, şoför, dağıtıcı, bekçi ve hizmetli kadrolarına atanabilmek için; en az lise veya dengi okul mezunu olmak.

 Teknisyen kadrosuna atanabilmek için; orta öğretim kurumlarının, bilişim teknolojileri alanı ve dallarından veya elektrik-elektronik teknolojisi alanı ve dalları mezunu olmak.