Kpss

2016 KPSS Ortaöğretim/Lise Güncel Bilgiler Soru, Cevap ve Yorumları (Kolay mıydı, zor muydu?)

KPSS Ortaöğretim/Lise düzeyi üzerinden yapılan sınav 20 Kasım 2016 saat 10.00 itibariyle başladı. 120 dakikalık süre boyunca tüm adaylar, kamu personeli olmanın en önemli virajı ve aslında altın anahtarı olan sınavda başarılı olmaya çalıştılar.

Adaylar için belki de en şaşırtmalı ve problem yaşatabilecek soruların geldiği ders ise Güncel Bilgiler kısmı oldu. Ülke ve Dünya gündemi üzerinden gelebilecek sorular, yaşanan önemli olaylar ya da genel kültür soruları olarak ifade edebileceğimiz soruların yöneltileceğini bekleyen adaylar; epey endişeli olarak sınava girdiler.
 

Sınava girişten önceki son 5-10 dakikaya kadar tüm adaylar, internet platformlarında güncel bilgiler paylaşımlarına ve yaşanmış önemli olaylara ulaşmaya başladılar. Bizlerde yaptığımız paylaşımlarla özellikle mobil uygulamamız yardımıyla bu soru ve cevapları adaylarımıza ulaştırmaya çalıştık.

Bu paylaşımlarımızda ekonomik, kültürel, sanatsal, politik veya tarihi önem taşıyan bilgileri barındırırken; daha önce sorulmuş olanları da adaylarımıza aktardık.

İşte KPSS 2016 Ortaöğretim/Lise Güncel Bilgiler soru ve cevapları:
 

*Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
 

Sınavın sonuçlarının açıklanma tarihine yönelik ÖSYM tarafından yapılan bir bilgilendirme henüz yok. Ancak sonuçlar açıklandığı anda haberdar olmanız mümkün.

Bir Yorum

  1. Bence kolaydı ama çok çalışına göre çocuk oyuncağı olmalı sorular çünki ben hiç çalışmadım buna rağmen basitti