Kpss

2016 KPSS Ortaöğretim/Lise Sınavıyla İlgili Bilinmesi Gerekenler

2016 KPSS Önlisans sınavı 16 Ekim 2016’da Türkiye genelinde yapıldı. Önlisans mezunu adaylar, memurluk için ter döktü. Sınava giren adaylar şimdi sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyorlar. Önlisans KPSS’nin sona ermesinin ardından sıra Ortaöğretim/Lise düzeyinde yapılacak olan sınava geldi. Önlisansa giren adayların soruların zor olduğunu söylemesi üzerine, Ortaöğretim KPSS adayları kendileri için endişelenmeye başladı. 

Sınav Tarihleri Değişti…
Önlisans ve Ortaöğretim KPSS sınavlarının tarihleri, ÖSYM’nin sınav takviminde değişiklik yapmasıyla beraber değiştirilmişti. Ortaöğretim/Lise düzeyinde KPSS 23 Ekim‘de yapılacakken 20 Kasım‘a ertelenmişti. Ardından sınav saatiyle ilgili bir değişiklik yapıldı ve sınav 10.00‘a çekildi. 

Ortaöğretim/Lise KPSS’ye Girecek Adayların Yanında Neler Olmalı?
20 Kasım 2016’da yapılacak olan sınava girecek adayların, resimli sınav giriş belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Bir diğer önemli evrak da nüfus cüzdanı. Sınav giriş belgesi olsa dahi nüfus cüzdanı yanında olmayan adaylar sınava alınmayacak. Diğer önemli nokta da, nüfus cüzdanlarında T.C. kimlik numarası bulunması.

Ortaöğretim/Lise KPSS’ye Girecek Adayların Yanında Neler Olmamalı?
Sınava girecek adayların, sınava girerken yanlarında bulundurmaması gereken şeyler var. Bunları yanında bulunduran adaylar sınava alınmayacak. Kalem,silgi,kitap vb. araç gereçler götürülmeyecek. Bunlar ÖSYM tarafından adaylara verilecek.

Cüzdan, saat, çanta, metal eşyalar, sigara,çakmak, tespih, elektronik eşyalar kesinlikle sınava alınmayacak. 

KPSS’ye Girecek Adaylar Sınavda Nelere Dikkat Etmeli?
Ortaöğretim/Lise KPSS sınavının 2 yılda bir yapılması nedeniyle adaylar genellikle aşırı heyecan ve stres yapıyorlar. Bu da bilseler dahi soruları yanlış cevaplandırmalarına neden oluyor. Adayların mümkün oldukça sakin olmaya çalışmaları, soruları acele etmeden anlayarak okumaları gerekmektedir. 

Cevaplandırmakta güçlük çekilen sorular, geri dönmek suretiyle boş bırakılmalı, fazla zaman kaybedilmemelidir.  Cevaplar cevap anahtarına işaretlenirken, kaydırma yapılmaması için dikkatli olunmalıdır. 

Birdahaki Ortaöğretim/Lise KPSS 2018’de Yapılacak
KPSS Ortaöğretim/Lise düzeyi sınavı 2 yılda bir yapıldığından, 20 Kasım’da yapılacak olan sınavın ardından diğer KPSS 2018 yılında yapılacaktır.

20 Kasım’da Yapılacak Sınavın İlk Merkezi Yerleştirmeleri Aralık Ayında Yapılacak
Ortaöğretim/Lise düzeyinde KPSS’nin yapılmasının ardından ilk merkezi yerleştirmeler, Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla Aralık ayında yapılacak.

Devlet Personel Başkanlığı geçtiğimiz günlerde merkezi yerleştirme takvimini açıklamıştı. Takvime göre, 1.yerleştirmeler Haziran-Temmuz aylarında yapılırken, KPSS 2.Yerleştirmeler ise Aralık ayında yapılacak.

Kamupersoneli.net-Özel Haber