Kpss

2016/1 İle Atanan Aday Şubat Ayı Öğretmen Atamalarına Başvurabilir Mi?

KPSS 2016/1 merkezi atama kadroları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Kadroların açıklanmasından sonra tercih işlemlerinin başlaması ile birlikte atama bekleyen bir çok aday heyecanlı günler yaşamaya başladı.

Devlet Personel Başkanlığı Resmi İnternet sitesinde yayımlanan 2016/1 KPSS atama kılavuzunda KİT sözleşmeli pozisyonları ile memur kadroları bulunuyor. 2016/1 KPSS kılavuzunda bunların yer alması akıllara; yapılacak merkezi atamada yerleşen adaylar Şubatta yapılacak olan sözleşmeli öğretmen alımına başvuruda bulunabilir mi? sorusu geliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda Şubat ayında sözleşmeli öğretmen alımı yapılacağı biliniyor.


Yeni gelen düzenleme sonucu sözleşmeli öğretmenliğe 5 yıllık mecburi hizmet öngörüldüğü için yeni bir yasal düzenleme yapılacak. Yapılacak olan düzenlemeye; halen çalışmakta olanlar için kısıtlayıcı bir madde eklenmezse, merkezi atamalarda yerleşen ve işbaşı yapan bir aday Şubat ayında yapılacak olan sözleşmeli öğretmen alımına başvuruda bulunabilecek.

Başvuruda bulunan adayın başvurusunun kabul edilmesinden sonra herhangi bir izin almasına gerek yokur. Mevcut işinden ayrılıp yeni çalışma yerine geçebilecektir.


Düzenlenecek olan tasarı ileilgili herhangi bir açıklama yapılmadığı için başvuruda bulunan adaylar haberimizdeki içeriğe göre hareket edebileceklerdir.

Kamupersoneli.net  | Ankara