Kpss

2017 KPSS'de Adaylara 'Yalta Konferansı' Soruldu

2017 KPSS Genel Yetenek Genel Kültür sınavı 21 Mayıs 2017‘de yapıldı. Sınav saat 10:00’da başladı ve 130 dakika süren sınav 12:10’da sona erdi.

Genel Yetenek Genel Kültür sınavına giren adaylara, ‘Yalta Konferansı’ soruldu. 

” Batılı devletler ile SSCB arasında Demir Perde’nin çekildiği, rekabetin başladığı, çıkarların çatıştığı, yolların ayrıldığı anlaşmadır. ”Üç Büyükler’in” (Big Three) katıldığı konferanstır.

4-11 Şubat 1945’te, SSCB’nin tatil yöresi Yalta’da, Livadia Sarayı’nda; ABD, SSCB, İngiltere bir araya geldi. ABD’yi devlet başkanı Roosevelt, İngiltere’yi başbakan Churchill, SSCB’yi Sovyetler Birliği Genel Sekreteri Stalin temsil etti. Konferans, toplandığında II. Dünya Savaşı devam etmekteydi. Yalta Konferansı; Almanya’nın nasıl bölüneceğinden, Polonya’nın topraklarından, Japonya’ya SSCB’nin savaş ilan etmesinden tutun İsrail amaçlı toprak değişimlerinin nasıl olacağı gibi konuların konuşulduğu bir toplantı oldu. Konferansta alınan kararlar şunlardı:

*Almanya üç işgal bölgesine ayrılacak.

*Kurulacak olan Birleşmiş Milletler’de hangi ülkelerin veto hakkı olduğu belirlendi.

*Türkiye’deki boğazların statüsünün SSCB yararına değiştirilmesine karar verilerek durum Türkiye’ye bildirilecekti.

*Her ne kadar SSCB istemese de 1 Mart 1945 yılına kadar Mihver Devletler’e savaş ilan eden devletlerin BM üyeliğine alınmasına karar verildi.”

Öğleden sonra saat 14.30‘da da Eğitim Bilimleri oturumu yapılacak.

27 Mayıs ve 28 Mayıs 2017 tarihlerinde de KPSS Alan sınavı yapılacak.

Sizler de sınav sorularını ve yorumlarını bizimle ve sınava giren diğer adaylarla paylaşabilirsiniz.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Mustafa Kemal Ataturk un gazi m. Kemal imzasi ve k. Ataturk imzasi yanyana konularak imza degisikliginin nedeni soruldu.en yakin şık soyadi kanunun olmasi idi

  2. Mimar Sinan in ustalik eseri;Selimiye Cami dir.. 2016 da en fazla yatirim hangi alanda yapilmistir soruusu vardi birde