Kpss

2017 KPSS'de Sonuçlar Hatalı Mı?

KPSS SONUÇLARINDA BİR YANLIŞLIK OLABİLİR Mİ?

Bilindiği gibi Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi uyguladığı sınavlarda sürekli yapılan hatalardan dolayı soru iptali yapmaktadır. Bu konu adayların akıllarına sınav sonuçlarında bir yanlışlığın olup olmadığını getiriyor. Konu ile ilgili olarak Milliyet Gazetesi Yazarı Abbas Güçlü yazısında detayları adaylara aktardı. Abbas Güçlü yazısında şu ifadelere yer verdi;

ÖSYM, sürekli yanlış soru soruyor ve iptal edilen bu sorulara yönelik uygulamaları da kafa karıştırıyor. LYS de iki sorular iptal edilmiş ve değerlendirme dışı bırakıldı denilmişti ama değerlendirmeler yine tam soru üzerinden yapılmış gibi gözüküyordu…

KPSS alan sınavıyla ilgili gelen maillere bakılırsa, ortada ya bir sorun var ya da yanlış anlaşılma.

Bu yüzden, iptal edilen sorulara yönelik ayrıntılı bir açıklama yapılırsa, en azından kafa karışıklıkları ortadan kalkacak.

Eğer bir hata varsa da, daha önceki yanlışlarda olduğu gibi, puanlar yeniden hesaplanır. Ama önce ne olduğunu anlamakta yarar var.

ADAYLARIN ŞİKAYETLERİ

İşte, ortak şikayeti gündeme getiren maillerden bazıları:

Ataması yapılmayan bir Türkçe öğretmeniyim. Babam da öğretmen. Ailecek sizi tanıyor ve Milliyetteki yazılarınızı beğenerek takip ediyoruz.

Bildiğiniz gibi dün ÖABT sonuçları açıklandı. 

Bizim testte yine iptal edilen iki soru var. Fakat bu iptal olan soruları,  daha önceki senelerde olduğundan farklı olarak herkesin boş yaptığı varsayılmış ve o şekilde yansıtılmış.

ÖSYM’nin sınavdan sonra açıkladığı cevap anahtarına göre bu iki sorunun birini doğru birini yanlış yapmıştım. 

Sorular iptal olunca bir doğrum ve bir yanlışım eksilmesi gerekirken iki doğrum eksilmiş. 

Benimle aynı durumda olan çok arkadaşım, daha fazla haksızlığa uğradığını iddia eden başka adaylar da var.

Sınav kitapçıklarının yayınlanmasını istiyoruz. Bu konuda bize yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba, 

Dün KPSS öğretmenlik alan bilgisi sınavı açıklandı. Türkçe branşında 2 sorumuz iptal edildi. Bu sene iptal edilen sorular boş sayılacaktı. Ama ÖSYM kitapçıkları okurken iptal edilen 2 soruyu hem boş hem de yanlış saymış. Böyle olunca hepimizin yanlış sayısı arttı doğru sayımız azaldı.

Lütfen yardımcı olur musunuz?

Sesimizi duyurmaya ihtiyacımız var Türkçe öğretmenliği olarak.

2017 Türkçe ÖABT sınavında itiraz edilen iki sorunun, ÖSYM tarafından iptaline karar verilmiştir. İptal edilen sorular tüm adaylara 2 boş olarak yansımasına rağmen, bazı adaylara bu 2 boşun yanında 2 yanlış eklenmiş; bazı adaylardan ise 2 boştan sonra yanlışlarda bir değişme olmamasına rağmen doğru yaptıkları 2 soru boş olarak kabul edilip net sayıları 2 net düşürülmüştür. Bütün bunlar göz önünde alınarak hesaplamaların tekrar yapılmasını arz ederiz.

İptal edilen soruların neden iptal edildiğinin açıklamasını, bu 2 sorunun iptalinden sonra yapılan hesaplamanın sınavın geneline yansımasında nasıl bir yol izlendiği hakkında biz adayların bilgilendirilmesini arz ederiz.

Kamupersoneli.net – ANKARA