Kpss

2018 KPSS A Grubu Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından KPSS A Grubu sınavları bu hafta sonu gerçekleştirilecektir.

ÖSYM tarafından 28 – 29 Temmuz 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan KPSS 2018 A Grubu sınavlarının giriş belgeleri nasıl alınacak? Sınav giriş belgeleri hakkında detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz. 

KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavları 22 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Sınav sonuçları ise 31 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacak. Bunun yanı sıra KPSS A Grubu sınavları da 28 – 29 Temmuz 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek ve bu sınav sonuçları da 31 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacaktır. 

SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Hafta sonu gerçekleştirilecek sınavlar için giriş belgesi alacak olan adaylar ne yapacak? Adayların Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin aday işlemleri sistemine T. C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yapmaları gerekiyor.

Giriş yapıldıktan sonra KPSS A Grubu sınav giriş belgesi sekmesine tıklatıldığında sınav giriş belgesine ulaşmış olacaksınız. Sayfanın en alt kısmında ise ‘Yazdır’ sekmesi bulunuyor. Bu sekme üzerinden de sınav giriş belgenizi çıkarabilirsiniz. Çıktı alırken kişisel bilgilerin ve fotoğrafınızın deforme olmadığına dikkat etmeniz gerekiyor. Bunun yanı sıra renkli veya siyah beyaz çıktı almanız bir önemi yoktur. Her iki şekil de kabul edilir. 

Sınava girerken kimlik belgenizi ve sınav giriş belgenizi yanınızda bulundurmayı unutmayın.