Kpss

2018 KPSS'de Urfa'nın Mersin'den Neden Sıcak Olduğu Sorusu Soruldu!

ÖSYM tarafından 22 Temmuz 2018 tarihinde (bugün) KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavları gerçekleştirildi.

Ayrıca sınava katılım sağlayan adaylara Urfa’nın Mersinden neden sıcak olduğu sorusu soruldu. İşte bu soru ile alakalı olarak merak edilenler sitemizde…

Sorunun cevabını özetleyecek olursak;

“Mersin ve Şanlıurfa’da kış aylarında sıcaklığın farklı olmasının nedeni özel konum ile açıklanabilir. ve nedeni denizelliğin olmasıdır.”

SINAV DETAYLARI

KPSS Lisans Genel Kültür Genel Yetenek testlerinde adaylara toplam 120 soru soruldu. Soruların yanıtlanması için adaylara ÖSYM tarafından 130 dakika verildi. 

KPSS Lisans sınavına ilişkin olarak, Genel Yetenek testinde adaylara Türkçe testinde 30 soru Matematik testinde 30 soru soruldu. Ayrıca Genel Kültür testinde Tarih testinde 27 soru, Coğrafya testinde 18 soru, Anayasa – Vatandaşlık testinde 9 soru ve Güncel Bilgiler testinde 6 soru soruldu.

SORU CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Peki KPSS soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? KPSS soru ve cevaplarının ne zaman açıklanacağına ilişkin ÖSYM’den bir açıklama yapılmadı ancak soru cevaplar açıklandığında adaylarımızı sitemiz ve uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz…

KOLAY MIYDI, ZOR MUYDU?

KPSS Lisans Genel Kültür Genel Yetenek testleri hakkında adaylarımızın görüşlerini alıyoruz. Sınav size göre kolay mıydı, zor muydu? Sınavda en çok zorlandığınız soru hangi dersten hangi soru oldu? Sınav binalarında veya salonlarında bir sorun yaşadınız mı? 15 dakika kuralı kapsamında sınav binalarına girişte bir sorunla karşılaştınız mı? 

Bir Yorum