Sınavlar

2018 KPSS Öncesi Edilecek Dualar! Sınavda Başarılı Olma Duaları

Türkiye geneli binlerce lisans mezunu aday Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan 2018 KPSS’ye katılacaklar. Uzun bir süre boyunca sınava hazırlanan adaylar artık sınav saatini beklemeye başladılar. 

Bu kapsamda binlerce aday sınavdan önce edilecek dualara ilişkin internet üzerinden araştırma yapıyorlar. Bu haberimizde de siz okuyucularımıza Nihat Hatipoğlu tarafından sınav öncesi tavsiye edilen duaları anlamları ile birlikte aktarıyoruz. 

KPSS ÖNCESİ OKUNACAK DUALAR

Nihat Hatipoğlu sınava girecek adaylara öncelikle sabah kalktıklarında bir pirinç tanesine 184 Defa YA MUKADDİM okuyup o taneyi yutmalarını tavsiye ediyor.

Ayrıca sınava girecek adaylara yapılan dua tavsiyelerinde Sınav sabahı 70 defa Salat-ı Nariye okunması şeklinde, “Ya men leccemel mütekebbirine bi licami azametihi selliim Sellim ya Hafız”

Sınavda zorlandığınız soruları hatırlamak amacıyla bu ayeti 11 defa okuyabilirsiniz. “Allâahümme salli alâa seyyidinâa Muhammedin ve alâa âali seyyidinâa Muhammedin salâaten tünciinâa bihâa min cemî’il-ehvâali ve’l âafâat.Ve takdıy lenâa bihâa cemî’alhaacâat ve tütahhirunâa bihâa min cemî’is-seyyi’âat ve terfeunâa bihâa indeke a’led-derecâat ve tübelligunâa bihâa aksa’l gaayâati min cemî’il-hayrâti fi’l-hayâati ve ba’del-memâat. Inneke alâa külli sey’in kadiyr.”

Mânâsı:

“Allâh’ım, Efendimiz Muhammed’e ve ehl-i beytine bizi bütün korku ve âfetlerden kurtaracağın, bütün ihtiyaçlarımızı göndereceğin, bütün günahlarımızdan temizleyeceğin, nezdindeki derecelerin en yücesine yükselteceğin, hayatta ve ölümden sonra bütün hayırların nihâyetine ulaştıracağın şekilde râhmet eyle. Muhakkak sen her şeye kaadirsin.”

Açıklaması; Sınava girmeden önce de 7 defa okuyup dua eden kimse meleklerin ve ruhanilerin desteğini alır,onların ilhamıyla doğruyu bulur. “Rabbi-şrahli sadriy ve yessirlî emrî, vahlul ukdeten min lisanî yefkahü kavlî”ayeti kerimesini 11 defa okuyan  imtihan edilen kimse sorulara çok kolay cevap verir.

Aşağıdaki duaları en az 10’ar defa okuyun:

“Bismillahirrahmanirrahim.Ya Hayyu,Ya Kayyum,Birahmetike estegisu”

Anlamı: “Allahım! Hayy ve Kayyum isminle ve rahmetinle yardımını talep ediyorum”..

“Bismillahirrahmanirrahim.. “Rabbişrah li Sadri ve yessir li emri,Vahlül ukdeten min lisani,yefkahü kavli.”

Anlamı:  Rabbim gögsümü ve gönlümü genişlet,işimi kolaylaştır.dilimin bağını çöz.Sözümü anlaşılır eyle…

“Bismillahirrahmanirrahim.. Rabbi edhılni müdhalen sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve’cal li min ledünke sultanen nasira

Anlamı: Allah’ım beni doğru bir girişle girdir ve doğru bir çıkışla çıkar.Katından bana yardım edici bir kuvvet gönder…

Sınav başlama esnasında okunacak dua şu şekilde;

“Ya Hayyu Yâ KayyûM, Bi Rahmetike esteğisû.”  Anlamı: “Ey Hayy ve Kayyum olan Allah’ım, Senin Rahmetine Sığınıyorum.” “Rabbena atina min ledünke rahmeten ve heyyi’lena min emrina raşeden” (Kehf,18/10) Bu Duayı YGS, KPSS ve TEOG gibi çok önemli sınavlara girmeden önce okumanız tavsiye edilir.

Anlamı: “Rabbimiz! Katından bize rahmet ver ve işimizi kolaylaştır, bizi rüşde (başarıya) eriştir.”

Kamupersoneli.net – ANKARA