Kpss

2018 KPSS Önlisans Adayları Dikkat! 0,5 Net Puanı Olmayanların Puanları Hesaplanmayacak!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 Kamu Personeli Seçme Sınavı (Önlisans) puan hesaplamasında 0, 5 ham puanı olmayan adaylarının puanları hesaplanmayacak.

4 Kasım 2018 tarihinde Pazar günü uygulanacak olan sınavda 0, 5 puan neti olmayanların sınavı geçersiz sayılacak.

ÖSYM tarafından konuyla alakalı olarak “herhangi bir açıklama yapılmadı” ancak başvuru kılavuzunda detaylar açıkça belirtidi.

Kılavuzda yer alan detaylar ise şu şekilde;

Sınavda bulunan her test kendi içerisinde değerlendirmeye alınacak ve her testte örnek olarak “genel yetenek” kategorisinde doğru cevap sayısından yanlış hesap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar hesaplanacak.

Bu puanlardan elde edilen ortalama ve standart saplamaları kullanarak standart puanlar hesaplanabilecek.

Ayrıca bir testte en az 1 ham puanı (neti) olmayan adaylar için teste yönelik olarak yapılacak hesaplamalara dahil edilemeyecek ve bu adaylara bu test için standart puan uygulaması yapılamayacak.

Bu kapsamda bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi adına “genel kültür” veya “genel yetenek” testlerinden her ikisindende en az 1 ham puanı “1 net” olması zorunlu.

Genel yetenek ve genel kültür” testlerinde elde edilen standart puanlar ağırlıklı olarak KPSS puan hesaplaması yapılabilecek.

KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olarak göz önüne alınacak ve bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) kapsamında hesaplanacak.

Ayrıca sınava giren bir aday için herhangi bir ASP’nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP’nin hesaplanmasına giren testlerin her birinden standart puanı olması zoruludur.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama gerçekleştirilemeyecek.

KILAVUZ METNİ

2018 KPSS Önlisans Adayları Dikkat! 0,5 Net Puanı Olmayanların Puanları Hesaplanmayacak!

Kamupersoneli.net I ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Yani matametik 1 net turkce 1 net cografya 1 netmi yoksa genel kulturden 1 genel yetenekten 1 net mi ??