Kpss

2018 KPSS Önlisans Sınavına Girecek Adaylar İçin Çıkması Muhtemel Güncel Bilgiler

ÖSYM tarafından, 4 Kasım 2018 tarihinde  gerçekleştirilecek olan KPSS Önlisans sınavına sayılı günler kala, Kamupersoneli.net olarak sınavda çıkması muhtemel güncel bilgileri, konuları ve soruları siz okuyucularımız için derledik. Sınava girmeden bu bilgileri mutlaka okuyunuz…

KPSS Önlisans aylarının katılacağı sınav, 4 Kasım 2018 tarihinde ÖSYM tarafından gerçekleştirlecek. Sınav sonuçları ise 29 Kasım 2018 tarihinde açıklanacak.

Sınavın son haftası adayların en çok çalışması gereken konuların başında KPSS Güncel Bilgiler geliyor.

Kamupersoneli.net olarak sınavda çıkması muhtemel güncel bilgileri, konuları ve soruları siz okuyucumularımız için derledik.

*Fotoğrafları Fransa, Almanya, ABD ve Türkiye’de sergilenen ünlü fotoğrafçı Ara Güler Ekim 2018’de hayatını kaybetti.

*2018 Nobel Fizik Ödülü, ‘lazer fiziği alanında yaptıkları çığır açan icatlarından’ dolayı ABD’li Arthur Ashkin, Fransız Gerard Mourou ve Kanadalı Donna Strickland’e verildi.

*Ankara Altındağ Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Selçuk Yusuf Arslan Hindistan merkezli AKS Education tarafından, yılın öğretmeni ödülüne layık görüldü

*2018 Nobel Barış Ödülü, tecavüzün savaşlarda bir silah olarak kullanılmasını engellemek amacıyla yürüttükleri çalışmalardan dolayı Kongolu jinekolog doktor Denis Mukwege ve Ezidi insan hakları savunucusu Nadia Murad’a verildi.

*Akıllı Kent Projesinin ilk uygulandığı il Karaman oldu.

*2018 Nobel Kimya Ödülü bu yıl, evrim biyolojisi alanındaki çalışmalarından ötürü bilim insanları Frances H. Arnold ile George P. Smith ve Gregory P. Winter arasında paylaştırıldı.

*Hayatının büyük bölümünü ALS hastası olarak geçiren ‘Zamanın Kısa Tarihi’ eserinin sahibi ünlü bilim adamı Stephen Hawking 2018’de hayatını kaybetmiştir. 

*Polonya’nın Legnica’da düzenlenen Avrupa Okçuluk Şampiyonası’nda Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz’ ikilisi klasik yayda Gençler Dünya rekorunu kırdılar.

*Kıbrıs Rum kesimince reddeilen Kıbrıs Barış Planının mimarı Eski Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan Ağustos 2018’de vefat etti.

*TRT ortak yapımı olan Nuri Bilge Ceylan’ın yönetmenliğini yaptığı ‘Ahlat Ağacı’ Yabacı dilde en iyi film dalında Türkiye’nin Oscar adayı oldu.

*Berlin’de düzenlenen 2018 Avrupa Atletizm Şampiyonasında (kamupersoneli.net) Milli Atletimiz Ramil Guliyev 200 metre erkeklerde Avrupa Şampiyonu oldu.

*Çalışmalarında Müslümanların bilim tarihine katkılarını ortaya koyan, ünlü İslam Bilim Tarihi Profesörü Fuat Sezgin Haziran 2018’de hayatını kaybetti.

*Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin (TANAP) Eskişehir Seyitgazi Dağıtım noktasındaki resmi açılışı Türkiye ve Azerbaycan Cumhurbaşkanlarının katılımı ile Haziran 2018’de yapıldı.

*Roma’da düzenlenen Dinu Lipatti Gençler Uluslararası Müzik Yarışmasında 8 yaş piyano kategorisinde Nisan Öksüz birinciliği kazandı. 

*Polonya’nın Legnica’da düzenlenen Avrupa Okçuluk Şampiyonası’nda Mete Gençler Avrupa rekorunu kırdı.

*Rize’nin İkizdere ilçesi ile Erzurum’un İspir ilçeleri arasında (kamupersoneli.net) inşa edilen ve Türkiye’nin en uzun tüneli olan Ovit Tüneli Haziran 2018’de açıldı.

*2018’de İstanbul Boğazında bulunan Hekimbaşı Salih Efendi yalısına Vitaspirit isimli Malta bayraklı yük gemisi çarpmıştır.

*Nisan 2018’de İlham Aliyev 4. kez Azerbaycan Cumhurbaşkanı olarak seçildi.

*T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2018 yılı Troia yılı olarak ilan edilmiştir.

*Elon Musk’ın şirketi SpaceX tarafından üretilen ve Kennedy Uzay Üssünden fırlatıldıktan sonra tekrar dünyaya dönen dünyanın en güçlü roketinin adı Falcon Heavy’dir

*2018 yılının ikinci 6 aylık döneminde AB Dönem Başkanlığını Avusturya yürütmektedir.

*2018 G-20 Zirvesine ev sahipliği yapan ülke Arjantin’dir.

*2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen şehrimiz Kastamonu’dur.

*Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük Cami kompleksi Üsküdar’da inşa edilen Çamlıca Cami’dir.

*2018 Kış Olimpiyatları Güney Kore’de düzenlenmiştir.

*Cumhurbaşkanımızın katılımıyla 5.si düzenlenen Zümrüdüanka ödülleri Yeşilay tarafından verilmektedir.  

*Sefiller, Notre Dame’ın Kamburu, Bir İdam Mahkumunun Son Günü eserleri Fransız yazar Victor Hugo’ya aittir.

*Dünya Klasikleri arasında yer alan Anna Karenina, Savaş ve Barış eserleri Rus Edebiyatının önde gelen isimlerinden Lev Tolstoy’a aittir.

*Romeo ve Juliet, Hamlet, Othello, Machbet eserleri İngiliz yazar William Shakespeare tarafından kaleme alınmıştır.  

*İnce Memed, Yer Demir Gök Bakır, Ağrı Dağı Efsanesi, Sarı Sıcak eserleri ülkemizden Nobele aday gösterilen ilk yazar olan Yaşar Kemal’in kaleminden çıkmıştır. 

*“İstanbul’u Dinliyorum” şiirinin sahibi Türk edebiyatında yenilikçi garip akımının kurucusu olan ve genç yaşta (36) hayatını kaybeden ünlü şair ve yazarımız Orhan Veli Kanık’tır.

“Ben Sana Mecburum”, “Ayrılık Sevdaya Dahil” şiirleri ünlü şair Attila İlhan’a aittir.

*Kürk Mantolu Madonna, Kuyucaklı Yusuf, İçimizdeki Şeytan romanları Sabahattin Ali’nin önemli eserleridir.

Sınava girecek tüm adaylara şimdiden başarılar diliyoruz….

Bir Yorum

  1. Allah razı olsun çok faydalı paylaşımlar yapıyorsunuz

  2. Çok teşekkürler hepimize Allah zihin açıklığı versin başarılar cümleten

  3. Çok teşekkürler hazırlayan arkadaşımıza çok faydalı oldu.sinava girecek olan arkadaşlarımıza Başarılar dilerim.Rabbim zihin açıklığı versin inşAllah