Kpss

2018 KPSS Ortaöğretim Değerlendirme Raporu ÖSYM Tarafından Yayımlandı!

“2018-KPSS Ortaöğretim Değerlendirme Raporu Yayımlandı

2018-KPSS Ortaöğretim Değerlendirme Raporu, 23 Ocak 2019 tarihinde saat 14.30’da ÖSYM’nin http://osym.gov.tr adresinden Araştırma, Yayın ve İstatistikler/Sınav Değerlendirme Raporları altında yayımlanmıştır.

Kamuoyuna önemle duyurulur.” denildi.

ÖSYM BAKANI AYGÜN’ÜN AÇIKLAMASI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), yükseköğretim kurumlarına geçişte ölçme, seçme ve yerleştirme yapmak üzere 1974’te kurulmuştur.

Fakat zamanla YDS, ALES, DGS, TUS, EUS, YDUS, KPSS gibi farklı aday kitlelerine yönelik sınavlar da yapmaya başlamıştır. Bu sınavların yanı sıra ÖSYM; Millî Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Millî Savunma Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Sayıştay Başkanlığı gibi kurumların talepleri doğrultusunda da sınav yapmaktadır.

2018 yılında ise Yüksek Seçim Kurulu’nun talebi üzerine ilk defa YSK sınavı yapılmıştır.

Herkes için her yerde olmayı amaçlayan ÖSYM, yaptığı sınavların geçerli, güvenilir ve adil olması için çalışmaktadır. Bu amaçla engeli, sağlık sorunu veya özel durumu olan adaylar için de çözüm odaklı çalışmalar yürütür. Bu adayların yaşadıkları illerde uygun sınıflar açarak sınavlarının sorunsuz biçimde gerçekleşmesini sağlamak için merkezden temsilciler gönderir.

Yaptığı sınav sayısı ve hizmet verdiği aday sayısı bakımından dünya çapında önemli bir sınav merkezi olan ÖSYM, 2014 yılında ilk defa e-YDS (İngilizce) uygulamıştır. e-YDS (İngilizce) zamanla her ay yapılmaya başlanmıştır. 2018 yılında ise e-YDS (İngilizce)’ye ek olarak Rusça, Arapça, Fransızca ve Almanca dillerinden de e-YDS yapılmaya başlanmıştır. 2018’de e-sınav merkezlerinde toplam
26.803 aday sınava girmiştir. ÖSYM, bu hizmeti Ankara, İstanbul ve İzmir’deki e-sınav merkezlerinde sürdürmekte ve başka e-sınav merkezleri hazırlıkları da yapmaktadır.

ÖSYM, yapmış olduğu sınavlarla ilgili istatistiksel analizler kullanarak değerlendirme raporları hazırlamaktadır. Bu raporlardan elde edilen analiz sonuçlarını dikkate alarak sınavlarla ilgili iyileştirici bazı düzenlemeleri yapmaktadır.

Bu raporlar, ÖSYM’nin temel değerlerinden hesap verebilir olmayı gerçekleştirmenin bir parçasını oluşturmaktadır. Bu amaçla değerlendirme raporlarının on ikincisi olan 2018 KPSS Ortaöğretim Değerlendirme Raporu’nu kamuoyuyla paylaşmaktayız.

Raporun hazırlanmasına eleştiri ve önerileriyle katkı sağlayan Değerlendirme Raporu Çalışma

Grubu üyelerine teşekkür ederim.

RAPOR İÇİN TIKLAYINIZ