Kpss

2018 KPSS Ortaöğretim- Lise Sınav Giriş Belgeleri Nasıl Alınır?

Kamupersoneli.net olarak 2018 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lise hakkında detayları derledik.

Bilindiği gibi 27 Eylül 2018 tarihinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir duyuru yayımlanmış ve 2018 KPSS lise sınav giriş belgelerinin adayların erişimine açıldığı belirtilmişti.

ADAYLAR SINAV GİRİŞ BELGELERİNİ NASIL ALACAK?

ÖSYM tarafından yayımlanan duyuruya göre; 2018 KPSS Lise sınavına girecek adaylar sınav giriş belgelerine 27 Eylül 2018 tarihinde saat 14:10’dan itibaren erişim sağlanabilecekleri duyuruldu.

Ayrıca adaylar ÖSYM’nin “aday işlemleri sistemi” AİS üzerinden 2018 KPSS Lise sınav giriş belgelerini çıktı olarak alabilecekler.

Adaylar 2018 KPSS Lise sınav giriş belgelerine kendilerine ait Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ile ÖSYM şifreleri ile erişim sağlayacaklar.

Diğer yandan sınav giriş belgesi üzerinden adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafları bulunması şarttır.

Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraf olmasına özen göstermelidirler. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır.

Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır. Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır. Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderimi yapılmayacak