Kpss

2018 KPSS Ortaöğretim Lise Sınavı Kaçta Başlayacak? Kaçta Bitecek? Sınav Kaç Saat Sürecek

2018 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lise/ortaöğretim sınavı 7 Ekim 2018 tarihinde Türkiye genelinde gerçekleştirilecek. ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan Lİse KPSS’ye milyonlarca aday girecek. 

Adaylar ÖSYM tarafından uygulanacak olan sınav kapsamında, adaylar kamu personeli olabilmek için ter dökecekler. Peki Lise KPSS saat kaçta başlayacak? Kaç saat sürecek? 

2018 LİSE KPSS KAÇTA BAŞLAYACAK? KAÇ SAAT SÜRECEK?

Milyonlarca memur adayının katılacağı lise KPSS’ye girecek adayların merak ettiği soruların başında sınavın saat kaçta başlayacağı sorusu geliyor. İşte ÖSYM tarafından yayımlanan bilgiler. 

KPSS Ortaöğretim sınavı, 7 Ekim Pazar günü saat 10.15’te başlayacak. Sınav süresi 130 dakika (2 saat 10 dakika) olacak. Sınav süresinin ilk 100 dakikası (1 saat 40 dakika) ve sınavın son 15 dakikası salondan çıkmak yasak olacak.

ÖSYM’DEN DUYURU

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) 2018 Ortaoöğretim KPSS yarın saat 10.15’te başlayacak. ÖSYM sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı duyuruda, sınava girecek adaylara, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına girişe izin verilmeyeceği uyarısında bulundu. Adayların, sınava giriş ve geçerli kimlik belgelerini sınava gelirken yanlarında bulundurmaları gerekecek. Adayların, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sınav saatinden bir saat önce sınav binalarında hazır olmaları gerekecek.

Ayrıca ÖSYM, 7 Ekim 2018 tarihinde yapılacak olan KPSS Lise/Ortaöğretim sınavına girecek adaylara ilişkin bir duyuru yayınladı ve bu ifadelere yer verildi.

“07 Ekim 2018 tarihinde yapılacak 2018-KPSS Ortaöğretim sınavına katılacak adaylardan, nüfus cüzdanı olmadığı veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, soğuk damga veya fotoğraf bulunmadığı için sınava kabul edilemeyecek durumda olan adaylar için İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri sınav günü 07.00 – 10.00 saatleri arasında açık tutulacaktır.” denildi.

Kamupersoneli.net I ANKARA