Kpss

2018 Lise, Önlisans ve Lisans KPSS Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev almak isteyen çok sayıda memur adayı 2018 yılında KPSS’ye girecekler.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavı lise, önlisans ve lisans düzeyinde farklı tarihlerde gerçekleştirilecek.

ÖSYM tarafından açıklanan sınav takviminde yer alan başvuru ve sınav tarihlerine ilişkin detayları Kamupersoneli.net olarak siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz. 

2018 KPSS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Hatırlanacağı üzere Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı 2018 yılına ilişkin sınav takvimini yayımlamıştı. 

ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan sınav takviminde yer alan ve 2018 yılında gerçekleştirilecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavına başvuru tarihleri şu şekilde,

Lise Mezunu Adaylar İçin;

Herhangi bir ortaöğretim kurumundan mezun olan adayların katılım sağlayacağı lise düzeyi Kamu Personeli Seçme Sınavına başvurular 3 Temmuz 2018 tarihinde başlayacak ve adaylar başvurularını 19 Temmuz tarihine kadar yapacaklar. Ayrıca açıklanan başvuru sürecinde başvurularını yapamayan adaylar ise 9 Ağustos tarihinde bir günlük geç başvuru hakkından yararlanıp başvurularını yapabilecekler. 
Başvurularını belirtilen bu tarihler arasında yapan memur adayları ise 7 Ekim tarihinde sınava girecekler. Sınav sonuçları ise 8 Kasım tarihinde açıklanacak.

Önlisans Mezunu Adaylar İçin;

Üniversitelerin iki yıllık eğitim veren önlisans programlarından mezun olmuş adaylar KPSS başvurularını 28 Ağustos-12 Eylül tarihleri arasında yapacaklar. ÖSYM sınav takviminde açıklanan başvuru tarihleri arasında başvurularını yapamayan adaylar ise 29 Eylül tarihinde ek başvuru hakkında yararlanabilecekler.

Yayımlanan sınav takviminde göre 2018 Önlisans KPSS 4 Kasım tarihinde yapılacak. Söz konusu sınav sonuçları ise 29 Kasım olarak ilan edildi. 

Lisans Mezunu Adaylar için;

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı yayımladığı sınav takviminde lisans düzeyinde gerçekleştirilecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuruları Mayıs ayı içerisinde yapılacak. 10 Mayıs tarihinde başlayacak olan 2018 KPSS başvurularını 21 Mayıs tarihinde sona erecek. Bu tarihlerde başvurularını yapamayan adaylara 6 Haziran’da ek bir günlük başvuru hakkı tanınacak. 

2018 Lisans KPSS ise 22 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek. ÖSYM tarafından açıklanan sınav takvimine göre, KPSS Alan sınavları 28-29 Temmuz tarihlerinde yapılacağı duyurulurken 2018 ÖABT sınavının ise 5 Ağustos tarihinde yapılacağı bildirildi.

Kamupersoneli.net – ANKARA