Kpss

2018 Lise ve Önlisans KPSS Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) 2018 lise ve önlisans KPSS başvurularını tamamladı.

LİSE KPSS BAŞVURU SÜRECİ TAMAMLANDI ÖNLİSANS İÇİN GEÇ BAŞVURU HAKKI VAR

Bu kapsamda ortaöğretim düzeyinde KPSS’ye girecek olan adaylar başvurularını Temmuz ayı içinde geç başvurularını da Ağustos ayının başında yapmışlardı. 

Önlisasn KPSS için hazırlanan adaylar ise sınav başvurularını Ağustos ayının sonundan 12 Eylül tarihine kadar yaptılar. Önlisans mezunu adaylar için ayrıca 26 Eylül tarihinde geç başvuru hakkı hala bulunuyor.

Bu kapsamda başvurularını yapan adaylar sınav sürecini bekliyorlar. Kamupersoneli.net olarak siz okuyucularımıza ÖSYM Sınav Takviminde yer alan 2018 Lise KPSS ve 2018 Önlisans KPSS tarihlerini aktarıyoruz. 

2018 LİSE VE ÖNLİSANS KPSS TARİHLERİ

ÖSYM tarafından yayımlanan sınav takvimine göre lise mezunu adaylar tüm yurt genelinde gerçekleştirilecek olan 2018 Ortaöğretim Kamu Personeli Seçme Sınavına Ekim ayının ilk hafta sonunda girecekler. Sınav takvimine göre ise sına tarihi 7 Ekim olarak açıklandı. ÖSYM konuya dair paylaşmış olduğu verilerde ayrıca 2018 lise KPSS sonuçlarının Kasın ayı başında açıklanacağını duyurdu. 

Önlisasn düzeyinden KPSS’ye girecek adaylar ise KPSS’ye Kasım ayı başında girecekler. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, 2018 Önlisans KPSS tarihini 4 Kasım olarak duyurdu. ÖSYM 2018  Önlisans KPSS sonuçlarının ise 26 Kasım tarihinde açıklayacak. 

Kamupersoneli.net – ANKARA