Kpss

2018 Önlisans KPSS Başvuruları ve Sınavı Ne Zaman?

Devlete bağlı kurumlarda memur olma hayali kuran yüz binlerce vatandaş 2018 yılında Kamu Personeli Seçme Sınavına girecekler. 2018 yılında KPSS’ye girecek adaylar eğitim seviyelerine göre sınava alınacak ve başvurularını bu ayrıma göre yapacaklar. 

Bu kapsamda önlisans mezunu adaylarda memur olmak adına 2018 yılında Kamu Personeli Seçme Sınavı için başvuruda bulunup ÖSYM tarafından düzenlenecek sınava katılacaklar. Kamupersoneli.net olarak siz okuyucularımıza 2018 önlisans KPSS ile ilgili tüm detayları aktarıyoruz. 

2018 ÖNLİSANS KPSS BAŞVURULARI

Üniversitelerin iki yıllık eğitim veren programlarından mezun olmuş veya olacak adaylar, 2018 Kamu Personeli Seçme Sınavı için başvurularını Ağustos ayından itibaren yapmaya başlayacaklar. Ağustos ayının sonlarına doğru başlayacak KPSS başvuruları Eylül ayı ortalarında sona erecek.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan sınav takvimine göre 2018 önlisans KPSS başvuruları 28 Ağustos tarihinde başlayacak ve 12 Eylül tarihine kadar devam edecek. Çeşitli nedenlerden dolayı bu tarihler arasında başvurularını yapamayan adaylar ise ÖSYM tarafından sağlanan bir günlük geç başvuru hakkından faydalanabilecekler. Önlisans KPSS adayları için açıklanan geç başvuru tarihi ise 26 Eylül olarak duyuruldu. 

2018 Önlisans KPSS Ne Zaman?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan ve önlisans mezunu adayların katılacağı 2018 KPSS ise 29 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum