Kpss

2018 Yılı KPSS Sınav ve Başvuru Tarihleri

Bilindiği gibi memuriyete giden kişilerin yolu Kamu Personeli Seçme Sınavından geçiyor. Bu sınav ise Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından uygulanıyor.

Bağlamda söz konusu sınava katılan adaylar aldıkları puanlar ile Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan kadrolara Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile tercih yapıyorlar. Yapılan tercihler ÖSYM tarafından değerlendiriliyor ve KPSS puanlarına göre kişilerin atamaları yapılıyor.

Bunun ardından ataması yapılan adaylar atandıkları kamu kurum ve kuruluşlarını takip ediyorlar ve kurumlar tarafından atanacak olan adaylardan istenilen belgeler belirtiliyor. Bu belgeleri eksiksiz bir şekilde hazırlayıp teslim eden adayların atamaları gayet sağlıklı bir şekilde gerçekleştiriliyor.

2018 yılında Kamu Personeli Seçme Sınavına lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar katılacak. Bu bağlamda adayların eğitim seviyelerine göre hangi tarihler arasında başvuru yapıp, sınava gireceğini ve başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

LİSANS KPSS

Lisans düzeyi KPSS için adaylar başvurularını 10 Mayıs 2018 ile 21 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapacaklardır. Ayrıda Lisans düzeyi KPSS Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 22 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleştirilecektir. Sınav sonuçları ise ÖSYM’nin sonuç açıklama sistemi üzerinden 31 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacaktır. Bunun yanı sıra KPSS lisans alan sınavları için aynı tarihlerde başvurular alınacak sınav 28 – 29 Temmuz 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

ÖN LİSANS KPSS

Ön Lisans düzeyi KPSS için başvurular 28 Ağustos 2018 ile 12 Eylül 2018 tarihleri arasında ÖSYM tarafından alınacak ve sınav 4 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirilecektir. Ön Lisans KPSS sonuçları ise 29 Kasım 2018 tarihinde açıklanacaktır.

LİSE KPSS

Son olarak lise düzeyi KPSS için başvurular ise 3 Temmuz 2018 tarihinde başlayacak ve 19 Temmuz 2018 tarihine kadar devam edecektir. Söz konusu sınav 7 Ekim 2018 tarihinde ÖSYM tarafından uygulanacak ve 8 Kasım 2018 tarihinde sonuçlar açıklanacaktır.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA