Kpss

2019 KPSS Soruları ve Cevapları: İşte En Çok Konuşulanlar

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından Kamu Personel Seçme Sınavı (2019-KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik sınavının Genel Yetenek ve Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumları gerçekleştirildi.

Sınavın ardından gözler sınavda çıkan sorulara çevrildi. ÖSYM’nin sınav takvimine göre KPSS sonuçları 29 Ağustos 2019 tarihinde açıklanacak. Sınav sonuçları açıklandığında adayların aldıkları puanlar iki yıl süre ile geçerli olacak. 

KPSS’ye ilişkin bazı sınav soruları sosyal medya aracılığı ile paylaşıldı ve adaylar soruların cevaplarına ilişkin tartışmalarını gerçekleştirdiler. Ancak KPSS soruları ve cevapları henüz ÖSYM tarafından açıklanmadı. Adaylar soruların ve cevapların ne zaman açıklanacağını araştırıyor ancak ÖSYM’den net bir tarih açıklanmadı. 

Sorular ve cevaplar açıklandığında adayları sitemiz ve mobil uıygulamamız aracılığı ile anlık olarak haberdar edeceğiz.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILAN KPSS SORULARI

Seyit onbaşının vurduğu geminin adı nedir?

KPSS’nin hemen ardından yanıtı en çok aranılan sorulardan biri de Türkiye’nin ilk sondaj gemisi oldu. Türkiye’nin ilk sondaj gemisinin adı Fatih’tir. Önceki adıyla Deepsea Metro II, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın sahibi ve işletmecisi olduğu ultra derinsu sondaj gemisidir.

İspanya’da yapılan boğa güreşi festivalinin adı nedir?

KPSS’de İspanya’da yapılan boğa güreşi festivalinin adı soruldu. İspanya’da yapılan boğa güreşi festivalinin adı San Fermin Festivali’dir.

Amerikan armudu verilen meyvenin adı nedir?

2019 KPSS’ye damga vuran soru ise hiç kuşkusuz Amerikan armudu oldu. Bu meyvenin Türkiye’deki karşılığını merak eden adaylar, düşüncelerini sosyal medyadan esprili bir dille paylaştı. Pek çok kişinin yanıt aradığı Amerikan armudu meyvesinin ülkemizde bilinen adı avokadodur.

Bir Yorum

  1. Engelli kamu personeli iş başvurusu ilanı için ne yapmak lazım

  2. Ispanya boğalarını bizim iş yerlerinde mi çobanlık yaptıracaklar bu milli eğitimciler amerikan armudunu kaos de soru diye koyanlar gitsinler o hani armudu kim yermiş kocaman malumlar var ye onun gibiler yesin sanki türkiye de sorulacak soru yokmuş gibi saçma sapan kültür diye sordukları sorulara bakın bunlar milli yerci değil dış cudur