Kpss

2020 KPSS Ortaöğretim sınavı başvurusu ne zaman? 2020 KPSS Ortaöğretim başvuru ücreti ne kadar?

2020 yılı içersinde yapılacak 2020 KPSS Ortaöğretim sınavına başvuru yapacaklar merakla 2020 KPSS Ortaöğretim başvurusu ne zaman? 2020 KPSS Ortaöğretim başvuru adresi? sorularının cevaplarını araştırmaya başladı. 

KPSS ORTAÖĞRETİM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

2020 KPSS Ortaöğretim başvuruları elektronik ortamda ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden yapılacak. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nde geçerli fotoğrafı ve geçerli eğitim bilgisi bulunan adaylar, başvuru işlemlerini bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan veya istedikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapabileceklerdir.

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, başvurularını bir başvuru merkezinden yapacaklardır.

KPSS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR? 

KPSS ortaöğretim başvuru ücreti 80 TL olarak açıklandı.

Adaylar, başvuru bilgileri sisteme kaydedildikten sonra süresi içinde sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Sınav ücreti, kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır.

Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. Kimlik Numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı/oturum bilgilerini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler.

2020 KPSS ORTAÖĞRETİM BAŞVURU, SINAV VE SONUÇ TARİHİ

En az lise mezunu adayların başvuru yapacağı 2020 KPSS sınav başvuru tarihi, sınav ve sonuç tarihi şöyle: 

Kamu Personel Seçme Sınavı 2020 KPSS Ortaöğretim başvuru tarihi 15-30 Eylül,

KPSS LİSE GEÇ BAŞVURU TARİHİ

2020 KPSS Ortaöğretim geç başvuru tarihi 8-9 Ekim,

KPSS Ortaöğretim 2020 sınav tarihi 22 Kasım 2020,

2020 KPSS Ortaöğretim sonuç tarihi ise 24 Aralık 2020.

KPSS BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ