Kpss

Başbakan'a Soruldu : "2010 KPSS ile Atanan 86 Bin Memurun Durumu Ne Olacak? "

Başbakan ‘ın 86 Bin Memur Çıkarılacak Açıklaması Ne Anlama Geliyor !

Başbakan Binali Yıldırım’ın dün akşam yaptığı “2010, geldik 2016’ya, bunlar memuriyete girmiş toplam 86 bin kişi. Bunlar şimdi iptal olunca, bunun anlamı nedir? 86 bin kişi çıkarılacak demektir, başka bir tedbir olmasa çıkarılacak.” açıklaması bazı kamu personeli tarafından tedirginlikle karşılandı.

Ya Bir Yasal Düzenlemeye Gideceğiz!

 Başbakan Binali Yıldırım , dün akşam yaptığı açıklamada aslında tüm 2010 KPSS ile atanan kamu personelinin tamamının işine son verilmeyeceğinin sinyalini vermişti. Başbakan Yıldırım  : “Burada bir yargı kararı var, yargı kararı da o mağdurlar tarafından açılan dava, ‘Buradaki sorular çalındı.’ diye. Neyse mahkemeler işte bu kadar sürmüştü, 2010, geldik 2016’ya, bunlar memuriyete girmiş toplam 86 bin kişi. Bunlar şimdi iptal olunca, bunun anlamı nedir? 86 bin kişi çıkarılacak demektir, başka bir tedbir olmasa çıkarılacak. Yani ‘Mahkeme karar vermiş ama aradan şu kadar sene geçti, biz bir şey yapamayız.’ deme şansımız yok. Ya bir yasa düzenleyeceğiz bu mahkeme kararını etkisiz hale getireceğiz ya da mahkeme kararını uygulayacağız, 86 bin kişinin iş akdini feshedeceğiz.”  dedi.

Uzmanlara göre hükümet kısa zaman içerisinde bir Kanun Hükmünde Kararname çıkarabilir , yine söz konusu kararnameye göre 2010 KPSS puanları ile atanan memurların incelemesi yapılabilir, FETÖ ile bağlantılı olmayan kamu personeli ile ilgili herhangi bir işlem yapılmaz. Sınavı şaibeli görünen memurların iş akdi sonlandırılabilir. Diğer seçenek ise 86 bin memurun iş akdinin sonlanması…

Kamupersoneli.net | Ankara