Kpss

Belediyelere Yandaş Değil KPSS İle Personel Alınmalıdır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin AKTAY, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada belediyelerin personel alımlarına dikkat çekerek bütçenin büyük kısmını personele ayrılmasının yanlış olduğunu vurguladı ve şu açıklamaları yaptı: “Belediyeler kanunu gereği aslında en fazla bütçelerinin yüzde 30’unu personele ayırmak durumundadırlar, geriye kalanını da yatırımlara ayırmak durumundadırlar.

Bu belediyelerimiz ne yazık ki en fazla yüzde 30’unu vermesi gereken belediyelerimizin her birisinin yüzde 90’ına yakınını personele ayırdığını görüyorsunuz. Personele neden ayırıyorsunuz, personel belediyenin yerel bir istihdam yeri değildir, istihdam kapısı değildir. Belediyeler halka hizmet götürme yerleridir ve bütçeleri merkezi bütçeden paylarını bu amaçla alırlar. Personel tabi ki istihdam edilir ama sırf personel istihdamı gibi birincil amaçları yoktur.” Aktay, bu miktarda bir bütçe ayırmanın sebebinin kendi yandaşlarını istihdam etmek olduğunu belirtti. 

Sorun Değil Çözüm Ortaya Konmalıdır

Yukarıda Sayın Yasin Aktay’ın dün yaptığı açıklamaları verdik. Personel alımlarıyla yapılan yanlışlıkları dile getirmesi güzel ancak sadece sorunun ortaya konması yeterli değildir, çözümün de ortaya konması lazımdır. Bilinen bir gerçektir ki bir belediye hangi partidense kendi adamını almak için uğraşıyor. Sözleşmeli ve taşeron personel alımları belediyelerin yetkisinde olunca isteyen belediye istediği kişiyi alabiliyor. A partisi A partiliyi işe alıyor, B partisi B partiliyi işe alıyor. Bu sistemi kökten değiştirmemiz lazım. 

Çözüm Nasıl Olmalıdır?

Belediyelerin tüm personel ihtiyacı kadrolu veya sözleşmeli olarak merkezi yerleştirmeye göre KPSS puanına göre yapılmalıdır. Nakil sorunu olduğu için de ikametgah şartı getirilmelidir. Örneğin: Siirt Belediyesi 20 personel alacaksa KPSS puanına göre Siirt’te yaşayanlardan atama yapılmalıdır. Bu şekilde hem adam kayırma olmaz hem de personel tayin olmak için uğraşmaz. Yeni modelde sözleşmeli olarak personel alımlarının bile KPSS puanına dayalı olarak yapılması en doğrusudur.  

Özetle; KPSS’ye dayalı olarak personel alımları olduğu zaman hiçbir belediyede yandaş olanlar işe giremez, paralel bir yapı da bu şekilde oluşmaz. Üstelik kimse de itiraz etmez çünkü puan üstünlüğüne alımlar yapılmış olacaktır. 
 

 Özel Haber

Bir Yorum

  1. Ne yapacak merkezi atama mı yapacak KPSS puanı istese de torpil dönecek. Torpille almayan bir tek kurumi belediye, bakanlık gösterin. Özel Sektör bile torpille bu memlekette. KPSS ile mesleki bilgi ölçülen bir ülkede Torpil normal bir durum

  2. bu açıklamaları 1 kasımdan önce yapaydında bende seni alnından öpeydim,oylar alındıktan sonra konuşma cesareti geliyor nedense,taşeron meselesini bastırmaya yönelik konuşmalar bunlar,iş bulduğunuza şükredin diyor aklısıra,yalnız unutulan bir şey var,bu ülkede seçimler sürekli yapılacak,1 kasım son seçim değil,seçim zamanları insanlara iş vaadinde bulunarak o makamları kazandığınızıda unutmayın,işe alınan o insanlar olmasaydı bu sözleri biraz zor söylerdi,kpss,kpss diyorsunuzda onuda fetöcüler ele geçirmiş,neyin hakkından bahsedeceksiniz,sözde müslüman bunlar,hırsızlıkla memur olmuşlar,yıllardır haram maaşla karınlarını doyuruyorlar,bu ülkeye hainlik ediyorlar,adam seri katille selfi çekiyor,sen nasıl bir polissin ya,böyle bir şerefsizlik olabilirmi?aldığın o maaşlar zehir zıkkım olsun,bunlar osmanlı çocuğu değil,yazıklar olsun,gelelim konumuza,sayın siyasiler her çıkışın bir inişi vardır,konuşurken oy aldığınız insanlar için daha dikkatli yorum yapınız,

  3. kesinlikle belediye vs yerlerde kpss ile girilebilmeli. hiçbirşey yapılmasın sadece şu torpıllerın kayırmacanın önüne geçilsin. bu yorumda diğerleri gibi okunup gözardı edilmesin. herkes okadar emek verip okuyor üstelik durumu olmayanlarda var ve bende onlardan biriyim ne zorluklarla okudum ksmetse mezun olmayı beklıyorum suan. ama gunumuz sınav sistemi memur alımlarını görüp torpıllerın girdiğini gördükçe acıkcası umudumda azalmıyor değil. Allah rızası için herkes hakkıyla girebilsin puan 70 olmasında tek 90 olsun baraj ama herkes hakkıyla 90 ı yapan girebilsin. e şimdi 100 yapan bile giremıyor adam 50 ıle torpıllıce gırıyor hak mı sımdı bu. hersey bıyana önce bu sorun halledilsin lütfen..adaletli bir ülke isek bundada adaletli olunsun.

  4. kesinlile yüzde yüz katılıyoruzzzz.Çözüm bu kadar basitken görmezden gelinmek çok acı