Kpss

Bilgisayar Programcılığı Mezunları: MEB ve SGK Alım Yapmazsa Biz Bittik

Tarım Bakanlığı 550 Ziraat Mühendisi Alımı Yapacak
Gıda , Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (GTHB) 2016 yılında bir çok alım yapacağına dair haberleri daha önce kamupersoneli.net olarak siz değerli ziyaretçilerimize iletmiştik. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın personel alımına ilişkin duyuru 12 Nisan 2016 tarihinde yayımlandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tercih işlemleri ne zaman başlıyor?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (GTHB) personel alımına dair tercih işlemleri 26 Nisan 2016 tarihi itibariyle başlayacak. Personel alımı için tercih işlemleri ÖSYM resmi internet sayfasından yapılacak ve adaylar tercih işlemlerini 2 Mayıs 2016 tarihine kadar tamamlamak zorunda olacak.

Tarım Bakanlığı 2016 Yılında Kaç Personel Alımı Yapıyor?

Gıda , Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 111 Mühendis, (550 Ziraat, 400 Gıda, 80 Su Ürünleri, 10 Balıkçılık Teknolojisi, 71 Harita Mühendisi) 566 Veteriner Hekimi alımı yapacak. Toplam personel alımı 1677 olarak açıklandı.

GTHB Personel Alımı Genel Şartlar

Söz konusu sözleşmeli personel alımı için genel şartlar şu şekilde açıklanmıştı ; 657 Sayılı kanunun 4/b maddesindeki, aynı kanunun 48’inci maddesinin A Fıkrasının 1,4,5,6 ve 7 inci bentlerindeki ve 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar kurulu kararı ile yürürlşüğe konulan sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esasların Ek 1’inci maddesindeki şartları taşımaları gerekir. Adayların Sosyal Güvenlik Kurumundan herhangi bir emekli aylığı almaması ve 65 yaşını doldurmamış olması, Başvurma için genel ve özel şartları yerine getirmesi.

Bir Yorum

  1. Özel sektör bilgi.programcılarını "teknik servis" olarak kullanıyor kamuyada giremiyoruz önlisans mezunlarına birde 4 yıllık bilgisi 2 yılda öğretilmeye çalışılıyor .Kodlamada 2 kişi sadece sınıfı geçti bize haksızlık!!!!!

  2. Bilgisayar programcılığı yazmayın yazıp işsiz kalıyorsunuz iyi araştırma yapın ..türkiyede bilişime değermi veriliyor? SOnra neden işsiz kalıyoruz kalırsınız tabi!!. -Rehber hocası.

  3. Türkiyede bilişim mi var arkadaşlar bilgisayar bölümü okumayın , okutmayın yazık çocuklarımızın hayatı kararıyor anlayın bunu!! ….Zamanında büyüklerimiz geleceğin mesleği derdi ahh ahh görseler bu günleri :((

  4. 3249 alımları artırılmalı kaliteli eleman alımı olursa zaten kurumlarda işler aksamaz şuan kurumların durumumu herkes biliyor

  5. hocam, bilgisayar programcılığı okuyan işsiz kalır diye birşey yok.. yanlış yönlendirmeyin insanları. bilgisayar programcılığı okuyup basit bir html, php, mysql, mssql veya c# c++ kodlama yapamıyorsa işsiz kalsın bir zahmet… ben bilgisayar programcılığı okudum üstelik uzaktan eğitim. okurken çalıştım. kendimi geliştirdim şimdi kendi alın terimle bir kurumda bilgi işlem sorumlusuyum. memur değilim ama 8-5 çalışıyorum hafta sonu tatil maaşım çok şükür… okuyup işsiz kalıyorum diye kendini geliştirmeyendir.