Kpss

Binlerce Aday Bir Araya Geldi: KPSS Sınav Ücretinin Kaldırılması İçin İmza Kampanyası Başlatıldı

Bilindiği gibi Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından Kamu Personeli Seçme Sınavları uygulanıyor. Sınavlar uygulanıyor ancak sınavlara başvurularda ÖSYM tarafından yüksek miktarlarda sınav ücreti toplanıyor. 

KPSS için toplanan sınav ücretleri hakkında bir imza kampanyası başlatıldı. Çok sayıda adayın katılım sağladığı ve adayların bir araya geldiği imza kampanyasında KPSS sınav ücretinin kaldırılması istendi. 

KPSS sınav ücretlerinin kaldırılması için başlatılan imza kampanyasında muhatap olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ölçme Seçme ve Yerleştirme merkezi belirlendi. Söz konusu imza kampanyasında sınav ücretlerinin kaldırılması için bir de açıklama yapıldı. Yapılan açıklamanın detayları ise şöyle:

KPSS SINAV ÜCRETİ KALDIRILSIN TALEBİ

KPSS sınav ücretinin kaldırılması için başlatılan imza kampanyasında “Merhaba. Ben bir öğretmen adayıyım. İşsizim, öğretmen olabilmek için KPSS sınavından başarı ile geçmem gerekiyor atamaların ne kadar düşük seviyelerde olduğunu biliyoruz fakat bir diğer sorun ise oturum için istenen ücretin 60 lira olması.

Bir öğretmen adayının girmesi gereken 3 oturum var ve hepsi 180 lira oluyor. Atanan kişi sayısı sınava giren kişi sayısının%5 i bile değil. Hem de bu sınavın kazanan kişi sayısı %5 in altında olmasına rağmen bir umut deyip o öğrenci imkansıza inanıyor. Yapılan sınav için 2,3 vesayet araç değiştirip sınav yerine anca ulaşabiliyoruz. Girdiği sınavda toplam ücreti 5 lira bile olmayan sınav kağıdı kalem, silgi için ‘hadi çalışan personelin ücretini de biz öğrenciler ödesek’ toplamı 20 lira bile etmeyecek sınav için 180 lira ödüyoruz. Bizim hem geleceğimiz hem de umutlarımız bir bir yıkılıyor.

Bu neslin gençleri başarıdan çok umutsuzluğu, çaresizliği öğreniyor. Bu korkutucu gerçeğin bir an önce durdurulmasını istiyor  ve ‘KPSS bir ticaret değildir’ diyorsan sen de bana katıl sesimiz geleceğimiz olsun.” ifadelerine yer verildi. 

Bir Yorum

  1. amaç zaten milyonlarca kişiden para cukkalamak..alımlara bak ok çok az.yakında zaten kpss yi kaldırırlar .. kendi adamlarını daha fazla almaları lazım…

  2. Hukumet bu yanlisi derhal duel-tmelidir…Bize yazik biraz vicdanli davranalim sinav parasi,oturum parasi,tercih parasi kalksin…