Kpss

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı KPSS-2016/5 Yerleştirme Sonuçlarına Ait Sayısal Bilgiler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı KPSS 2016/5 kapsamında kurumun sözleşmeli personel kadrolarında görev yapmak üzere alınacak personellerin yayımlandığı ilana epey büyük olmuştu. Başvuruların ve tercihlerin gerçekleştirildiği bu alımlar kapsamında, meraklı bekleyiş nihayet son buldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuru kapsamında, KPSS 2016/5 yerleştirmeleri açıklandı. Binlerce kişi tarafından merakla beklenen ve büyük ilgi gören bu alımlar kapsamında da yerleştirme sonuçlarına ilişkin bilgiler aşağıda yer almaktadır.

Tercih yapan toplam aday sayısı 9212 kişi olarak aktarılmaktadır. Tercih yapan bu adaylar arasından 50 kişi olarak belirtilen kontenjanların tamamı doldurulmuş durumdadır.

** Tercih yapmış, yerleştirilmiş adayların en küçük ve en büyük puanlarına da göz atacak olursak, yer alan listede en küçük puanın 86,40146 puan ile Hakkari’ ye yerleştirme yapıldığını görmekteyiz.

** Bu listede yer alan bilgiler kapsamında; en yüksek puanla yerleştirme işlemi 96,09139 puan ile Niğde‘ ye gerçekleştirilmiş durumdadır.

13 kişilik bir kontenjanın söz konusu olduğu Hakkari’ de ise en küçük ve en büyük puanlar arasındaki durum şu şekildedir. 13 kontenjanlı Hakkari’ de yerleştirilen en küçük puan 87,79614 olmuştur. Ayrıca, Hakkari’ de yerleştirilen sözleşmeli personelin en yüksek puanı da 90,40407 olarak gösterilmektedir.