Kpss

Cizre Belediyesi Personel Alım İlanı Verdi Ama…

Cizre Belediyesi, resmi internet sitesi üzerinden 24 Ocak 2017 tarihinde yayımladığı ilanla 30 zabıta memuru alımı yapacağını duyurmuştu. Şartları belirlemişti ancak başvuruların DPB’ye yapılacağı belirtilmişti. DPB’de böyle bir ilan yoktu, ilan olsa bile başvuruların belediyeye yapılması lazımdı. Söz konusun ilan için tıklayınız

İlanı sitemizde yayımladıktan sonra oluşan aşırı talep sonrası söz konusu ilan belediyenin sitesinden kaldırıldı. Adaylar da ister ister istemez tepki gösterdiler.

1- DPB, 2016 yılında merkez atamalardan önce belediyelerin merkezi yerleştirmeyle zabıta memuru ve itfaiye eri alımı yapması için DPB’ye kadro bildiriminde bulunmalarını istemişti. 2016-1 ve 2016-2 merkezi yerleştirmelerinde belediyeler az da olsa personel alımı yapmıştı. 2017 yılı merkezi atamalar için henüz Devlet Personel Başkanlığı’na kadro bildirimleri başlamadı, takvim de yayımlanmadı. Belediyeler zabıta memuru alacak olursa DPB yoluyla alım yapacaktır.

2- Cizre Belediyesinin 30 zabıta memuru ilanının yanlışlıkla girildiğini düşünüyoruz. Belki belediye 30 taşeron zabıta memuru alacaktı, yanlışlıkla sitede yayımlamışlardır, belki 30 kadrolu zabıta memuru alımı yapmak istiyordur, DPB’ye bildirmek için hazırlık yapıyorlardır. Açıklama yapmadıkları için sebebini bilemiyoruz ama belediyenin küçük de olsa bir açıklama yapması faydalı olacaktı.