Kpss

DHMİ Hangi Şehirlerde Apron Memuru Alımı Yapıyor ( KPSS 2016/1 Merkezi Atama)

 DHMİ Hangi Şehirlerde Apron Memuru Alımı Yapacak
 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü KPSS 2016/1 Kapsamında bir çok pozisyon için personel alımı yapacak. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün taşra teşkilatları için toplam 25 adet Apron memuru kadrosu bulunuyor.

Hangi Şehirler için Tercih Yapılabilecek?

Bu alımlar  ; Adıyaman, Batman, Bingöl, Çanakkale, Denizli, Hakkari, Kahramanmaraş, Kars, Siirt, Kastamonu , Sivas, Isparta, Tokat, Gaziantep, Muğla, İstanbul, Antalya, Erzurum ve Trabzon illerinde yapılacak.

DHMİ Kadro Dağılımı

2016-1 Kadroları

Adet

1

Mühendis

25

2

Memur

96

3

Programcı

8

4

Şoför

20

5

Teknisyen

39

6

Tekniker

10

7

ARFF Memuru

143

8

İş Makinesi Sürücüsü

30

9

Apron Memuru

25

10

Köprü Operatörü

10

Tercihler için Nitelik Kodları ; B Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak , Herhangi bir ön lisans programından mezun olmak ayrıca 7302 nitelik kodunda belirtilen şartlara haiz olmak gerekiyor.

Tercihler Ne Zaman Başladı Ne Zaman Sona Erecek?

KPSS 2016/1 Merkezi atama için tercih işlemleri 22 Haziran 2016 tarihinde ÖSYM resmi internet sayfası üzerinden başladı ve 1 temmuz 2016 tarihine kadar adaylar ÖSYM üzerinden tercih işlemlerini yapabilecekler. 11 Temmuz 2016 tarihine kadar da tercih ücretleri ödenebilecek.

18.07.1997 tarihli ve 23053 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 75 inci maddesinde 2015 yılında yapılan değişikliklerle sürücü belgelerinde yeni bir sistem öngörülmüş ve 2016 yılı itibariyle yeni sisteme geçilmiştir. Bu nedenle KPSS merkezi yerleştirme işlemlerinde ilan edilen Şoför kadrolarının karşısında yeni sistemde yer alan sürücü belgelerine yer verilmiştir.

Mezkur Yönetmeliğin geçici 10 uncu maddesinde bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce alınmış ve sahibine römork takarak araç kullanma yetkisi veren sürücü belgeleri veya sürücü sertifikalarının yeni sınıf sürücü belgeleri ile değiştirilmesi sırasında yeni sınıfına ilave olarak “E” ibaresinin ekleneceği belirtildiğinden, B sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları BE sınıfı sürücü belgesine sahip olanların, C sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları CE sınıfı sürücü belgesine sahip olanların, D sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları DE sınıfı sürücü belgesine sahip olanların, D1 sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları D1E sınıfı sürücü belgesine sahip olanların da tercih edebilmeleri mümkündür.

Yine Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin geçici 10 uncu maddesinde eski sürücü belgelerinin yeni sürücü belgeleri ile değiştirilmesi için beş yıllık bir süre öngörülmesi sebebiyle eski sürücü belgelerinin geçerliliği de devam etmektedir. Bu nedenle Tercih Kılavuzunda yer alan yeni sürücü belgesi sınıfları ve istenilen sürücü belgesini karşılayabilecek diğer yeni sürücü belgesi sınıfları ile bu belgelerle denk kabul edilen eski sürücü belgesi sınıfları için bu kılavuzun “BAŞVURU GENEL ŞARTLARI VE DİĞER HUSUSLAR” kısmı “3.DİĞER HUSUSLAR” bölümünde sürücü belgeleri için yapılmış açıklamalara bakılmalıdır.

Bir Yorum

  1. Apron memurluğu veya şoförlük te istenildiği zaman tayin oluyir mu

  2. Kadrolu alım mı oluyor, sözleşmelimi birde başka kurumda sözleşmeli çalışan biri KPSS ile apron memurluğunu kazanırsa oradan istifa edip apron memuru olarak başlayabiliyor mu…