Kpss

DPB Açıkladı: Belediyeler ve İl Özel İdareleri KPSS 2017/1 İle Personel Alabilecek

Devlet Personel Başkanlığı, 12 Mayıs 2017’de resmi sitesinde bir duyuru yayımladı. 

Yayımlanan duyuruya göre; KPSS 2017/1 merkezi yerleştirmelerde, belediyeler, il özel idareleri ve bunlara bağlı kuruluşlara memur ataması yapılabilecek.

KPSS 2017/1 merkezi yerleştirme ile personel almak isteyen belediyeler, il özel idareleri ve diğer kuruluşlar 26 Mayıs 2017 tarihine kadar, taleplerini Devlet Personel Başkanlığına iletecekler.

Devlet Personel Başkanlığından yayımlanan duyuru şöyle:

” Bilindiği üzere Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin, mahalli idarelere personel alımını düzenleyen Beşinci Bölümünün iptaline ilişkin 24/3/2010 tarihli, E: 2007/256, K.: 2010/1679 sayılı karar; Başbakanlığın temyiz talebi üzerine 06/02/2014 tarihli ve E:2010/2803 ve K:2014/271 sayılı karar ile bozulmuş ve mahalli idarelerde kurumsal yerleştirme öngören Beşinci Bölüm hükümleri yeniden geçerli hale gelmiştir.

  Diğer taraftan, mezkur Yönetmeliğin Beşinci Bölüm hükümlerinin işletilerek belediyelere personel temin edilebilmesi için, yine Yönetmeliğin 27/C maddesinin ikinci fıkrası uyarınca İçişleri Bakanlığınca yönetmelik çıkarılması gerekmekte olup, yönetmelik hazırlanma süreci devam ettiğinden, mahalli idareler halen sınav yoluyla B Grubu memur kadrolarına açıktan atama yapamamaktadır.

  Bu çerçevede, il özel idareleri, belediyeler, bunlara bağlı kuruluşlar ile kurdukları birlikler ve döner sermayeli kuruluşların artan personel ihtiyacı ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün konuya ilişkin talebi üzerine, Yönetmelik çalışmaları tamamlanıncaya kadar, isteyen mahalli idarelerin merkezi yerleştirme yöntemiyle (ikinci bir sınav ya da mülakat yapılmaksızın doğrudan KPSS sonuçlarına göre) personel temin edebilmesi uygun görülmüştür.

   Bu itibarla KPSS sonuçlarının kullanıldığı merkezi yerleştirme usulü ile personel temin etmek isteyen il özel idareleri, belediyeler, bunlara bağlı kuruluşlar ile kurdukları birlikler ve döner sermayeli kuruluşların 26 Mayıs 2017 Cuma gününe kadar DPB e-Uygulama sistemi üzerinden taleplerini bildirmeleri ve onaylanan taleplerini raporlayarak resmi yazı ile Başkanlığımıza intikal ettirmeleri gerekmektedir.

İlgili kurum ve kuruluşlara duyurulur.”

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Normalde belediyeler merkezi atama ile alım yapamıyolar mı ben anlmıyorum ki…

  2. 2017/1 kpss kurumlarin talep süresi̇ uzatildi.umarim açiklanan merkezi̇ alim sayisindan daha büyük bi̇r personel i̇sti̇hdami sağlanir.tapu kadastro müdürlükleri̇ne umarim çok sayida merkezi̇ alimla tapu kadastro bölümü mezunu alinir

  3. tapu kadastro bölümü mezunu olarak tapu müdürlüklerine çok sayıda personel alımı yapılmasını ve biz tapu kadastro bölümü mezunları olarak sayısı 1000 e yaklaşmış olan tapu müdürlüklerine merkezi alım ile artık atanmak istiyoruz. Kaynak: DPB, KPSS 2017/1 Merkezi Memur Alımı İçin Kurumların Atama Talep Süresini Uzattı

  4. Bahce tarımı mezunları unutulmasın okadar mezun var alım ise hiç yok neden okuduk kı zor şartlarımıza ragmen lütfen görün mesajları

  5. belediyelerde amca kızı,dayı oğlu devri bitsin artık. o işin okulunu okuyan adamların kpss puanıyla atanması gerek

  6. lise mezunuyum nasıl basvuru yapıcam ya da basvuru yapabiliyormuyum..

  7. Harita ve kadastro teknikeri alımları ne zaman tapu 1500 personel alacaktı ne oldu bütün kurumlar alıma çıktı tapu kadastro müdürlüğü ne zaman alıma çıkacak artık beklemekten tukendik

  8. Kooperatifcilik mezunuyum kadrolar açıklandı tüm bölgeler. Önlisans mezunu alımı yapıyor sadece sakarya bolge birligi onlisans alımı yapmıyor biz boşuna mi okuduk. Yada diğer bölgelere neden başvuru yapamıyoruz. Sesimizi duyum artık. Bizde insanız kaz değiliz. Çiftçilik yapamıyoruz. Atama bekliyoruz atama yok. Adam kooperatifin k sinden anlamıyor. 4 yıllık herhangi bölüm bitirdi diye bana mani oluyor. O zaman bana deki iki yıl kooperatif okuma bosuna. Seni atamicam de. 4 yıl Oku ne okursan oku de. Her yil bi zorluk çıkıyor. Adı zorluk yada kılıf demek daha mi doğru olur. Yorulduk artık madur olmaktan. Madur etmeye yorumlayanlara haklarımızı helal etmiyoruz.

  9. Bahce tarımı mezunları unutulmasın okadar mezun var alım ise hiç yok neden okuduk kı zor şartlarımıza ragmen lütfen görün mesajları

  10. neyin belediyesidir hayal görmeyş bırakın adamlar torpille rüsvetle kendi adamlarını yıgmıslar ben bu durumu vekillere illetigimde ise duymamazlıktan geldiler elimde kesin kanıt belge var kim kimi nereye almıs isim soyisim liste var adaletmi kalmıs bu ülkede Allah billah askına yıgdılar kendi adamlarını mutehait elemanı adı altında her aileden en az 20 kişi almıs sagolsun baskan yardımcıları devletimiz ise hala adalet var diyor varsa nerde ?

  11. Nereye ne zaman başvuru 30mayıs da 35yaşım bitiyor bu ay işe girdim girdim işe girme hayali de güzel ya huuu