Kpss

DPB'den KPSS Uyarısı

DPB’den KPSS Uyarısı

Devlet Personel Başkanlığı resmi web sitesi üzerinde, 31 Mart 2016 tarihinde başvuruları sonlanacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı’na yönelik bir hatırlatma duyurusunda bulundu. Lisans bölümleri mezunlarına yönelik yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı’na yönelik yayınlanan duyuruda Lisans KPSS başvurularının 31 Mart 2016 tarihinde sonlanacağı dile getirilerek, milyonlarca adaya son duyuru yapılmış oldu. Sınava yönelik heyecanlı bekleyiş sürerken, halen başvuruda bulunmamış adaylar için son gün yarın.

DPB’den KPSS Uyarısı. Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayınlanan duyuru doğrultusunda, sınavın başvuru tarihlerinin Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin yayınladığı kılavuzda belirtilen tarihler arasında gerçekleştirileceğini, yine aynı kılavuzda yayınlanan yöntem ve usüller ile de sınavın yapılacağının bildirisi yer almaktadır.

Bu bildiri doğrultusunda 22 Mayıs 2016 ve 29 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın da iki yılda bir gerçekleştirildiği bilgisi paylaşılmış. Ayrıca bu sınava girmeyen lisans mezunu devlet memuru adayları, herhangi bir yerleştirme işlemine de katılamayacaklar.
Merkezi atamalarda kamu kurum ve kuruluşlarınca yerleştirmelere katılmak isteyen adaylar için, devlet memurluğunun ve yapılacak olan sınavın çok önemli aşaması için son gün yarın. Sınava katılmayı planlayan adayların yarın mutlaka başvurularını yapmaları gerekmektedir.

KPSS başvurusunu gerçekleştiren adaylar için ise, sınav tarihleri 22 Mayıs ve 29 Mayıs 2016 tarihleri arasında uygulanacaktır. Başvurularını yapan adaylar, sınavlardan sonra merkezi atamalar ve yerleştirmelere katılabileceklerdir.

Kamupersoneli.net