Kpss

DPB, KPSS 2016-1 ve KPSS 2016-2 İçin Açıklama Yapmalıdır

 2014 KPSS puanıyla son merkezi memur alımı tercihleri 1 Temmuz’da tamamlanmıştı. 14 Temmuz’da da sonuçlar açıklandı. 15 Temmuz akşamı darbe girişimi yaşandı. Kamu kurum ve kuruluşları normal prosedüre göre atananlardan istediği belgeleri internet sitelerinden yayımladı. Birçok kurum evrak toplama sürecinde ancak OHAL döneminde atananların göreve başlamasıyla ilgili sıkıntılar olabilir.

DPB Duyuru Yayımlamalıdır

OHAL’e bağlı olarak çıkarılan KHK ile kamu kurumlarından görevden alınacak personellerle ilgili bilgilere yer verilmiştir ancak bundan sonra göreve başlayacaklar için nasıl bir uygulamaya gidileceğini DPB’nin açıklamasında fayda vardır. Özellikle KPSS 2016-1 yerleştirmesindeki 10 bin 174 kişinin evrak teslimi sonrasında güvenlik soruşturması sonucunda göreve başlatılıp başlatılmayacağı konusuna açıklık getirilmelidir. Kamu kurumları, merkezi yerleştirmeyle atananları göreve başlatmak için derin bir araştırma ve soruşturma yapacaktır ancak soruşturmayı geçemeyenlerle ilgili yapılması gerekenleri DPB’nin açıklaması faydalı olacaktır.
 

Yeni Atamalar İçin KHK ve Genelgeye İhtiyaç Olabilir

Kamudan 50 bine yakın kişinin görevine son verildi. Çıkarılan ilk KHK ile görevine son verilen personel sayısı kadar yeni personel alımının bütçeye bağlı olmadan yapılacağı açıklanmıştı. Bununla ilgili kurumların hangi aşamaları izleyeceği, güvenlik soruşturmasını geçemeyenlerle ilgili yapılacak işlemleri, KPSS 2016-2 için DPB’ye talep bildirme takvimi, KPSS 2016-2’den önce ek bir merkezi yerleştirme yapılıp yapılmayacağı konusunda bir KHK’ye ve genelgeye ihtiyaç duyulabilir.
 

Özetle; Kamu personel alımlarıyla ilgili kurumlara yol göstermesi bakımından DPB’nin kapsamlı bir açıklama yapması faydalı olacaktır. KPSS 2016-1’de atananların evrakları toplanmalıdır, daha sonrasında güvenlik soruşturması yapılmalıdır. Evrak toplama ve atananları göreve başlatma konusunda kafalarında soru işaretleri olan kurumlar için DPB’nin açıklama yapması doğru olacaktır. 
 

Bir Yorum

  1. Tarım ve köy işleri bakanlığı nda da fetöş cü ve bağlantısı olan varsa araştırılmalı ve bakanlıktan uzaklastirilmali .. Millet senelerdir atama beklerken,soruları çalıp,mülakatta adam gayırıp atanmışlar olabilir

  2. 2014 KPSS tekrar atama olsun çünkü çok garibanların hakkı yendi artık adalet yerini bulsun diyorum

  3. Adalete guveniyorum yerini bulur ins bende atamayi bekliyorum kac yildir askeri sinavlarida kazandigim halde mulakatlarda elendim simdi hakkimi alma sirasi bende ins 50bin kisinin icinde bende yer alirim….lisans mezunu olarak beklemekteyim

  4. bimere yazıyorum bütün kpss çıktıktan sonraki atanan memurlar sorgudan geçsinler hepsinde fetosun eli var

  5. 14 yıl boyunca sorular calınmış. bu süre boyunca atanamayan ve yaş olarak ilerlemiş insanlar ne olacak. bu süre boyunca atanamayan üniversite mezunlarına mülakatla açıktan atama olmasını istiyoruz.

  6. Ya kardeşim yeter artık ya bu 2014 puanina dair ek bir yerleştirme ne demek ya lütfen ama ya