Kpss

DPB KPSS 2017/1 Tercih Robotu ve Kadro Dağılımı Yayınlandı

KPSS 2017/1 ile kamuya alınacak 2 bin 780 kadro için tercihler başlamadan, DPB KPSS adaylarının işini kolaylaştırmak için KPSS 2017/1 tercih robotunu açıkladı. KPSS 2017/1 merkezi yerleştirme kadroları ise DPB ve turkiye.gov.tr web adresi üzerinden adayların kullanımına açılacak. Tercih Bilgi sisteminde 2 bin 780 kadro yer alıyor.

KPSS 2017/1 TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ.

Kamu kurum ve kuruluşlarınca merkezi yerleştirme yapılmak üzere toplam 2 bin 780 kadro ve pozisyona 21 Haziran 2017 ile 3 Temmuz 2017 tarihleri arasında Ölçme Seçme ve Yerleştirme (ÖSYM) Başkanlığı tarafından www.osym.gov.tr adresi üzerinden tercih işlemleri yapılacaktır.

Önemli Not: KPSS Tercih Bilgi Sistemini kullanmaktan dolayı doğabilecek hatalardan, hukuki sorunlardan ve mağduriyetlerden Başkanlığımız sorumlu değildir.KPSS Tercih Bilgi Sisteminin her hakkı saklı olup, Devlet Personel Başkanlığından izin alınmadan yayımlanamaz.

KİMLER KPSS 2017/1 TERCİHİ YAPABİLİR?

2016 KPSS ‘ye giren Lise, Önlisans ve Lisans adayları tercihte bulunabilir. Tercihler için adaylardan 15 TL ücret ÖSYM tarafından alınacaktır. Adaylara 30 tercih hakkı sunulmuştur. 

İŞTE DPB’DEN YAYIMLANAN DUYURU

Bilindiği üzere, Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde, yerleştirme yapılacak B Grubu kadro ve pozisyonlar ile bunlara ait nitelikler kamu kurum ve kuruluşlarınca belirlenerek Devlet Personel Başkanlığına bildirilmekte, söz konusu yerleştirme talepleri Başkanlığımızca Nitelik Kod Kılavuzu ve mer-i mevzuat açısından incelenerek ilan edilmek üzere ÖSYM Başkanlığına gönderilmekte ve yerleştirme yapılacak kadro ve pozisyonlar ÖSYM Başkanlığınca KPSS tercih kılavuzları aracılığıyla ilan edilmektedir.

Adayların Kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlardan durumlarına uygun olanları tercih etmeleri suretiyle, aynı kadro veya pozisyonu tercih eden adaylardan en yüksek puanlı olandan başlamak üzere ÖSYM Başkanlığınca yerleştirme yapılmakta ve yerleştirme sonuçları ÖSYM Başkanlığınca, bu Başkanlığa ait internet adresi üzerinden duyurulmaktadır.

KPSS Yerleştirme Kılavuzunda yer alan kadro ve pozisyonlara ÖSYM Başkanlığınca yerleştirilen adayların atamaları ise yerleştirildikleri kadro ve pozisyonun niteliklerini taşıdıklarının ilgili kurumda oluşturulan sınav değerlendirme komisyonunca tespit edilmesi üzerine yerleştirildikleri kurum ve kuruluşlarca yapılmaktadır. 

Bu çerçevede;

Kamu kurum ve kuruluşlarınca 2017/1 döneminde merkezi yerleştirme yapılmak üzere Devlet Personel Başkanlığına gönderilen toplam 2.780 kadro ve pozisyon incelenerek ÖSYM Başkanlığına gönderilmiş olup, söz konusu kadro ve pozisyonlar için 21 Haziran – 03 Temmuz 2017 tarihleri arasında ÖSYM Başkanlığınca www.osym.gov.tr adresi üzerinden adayların tercihleri alınacaktır.

2017/1 döneminde yerleştirme yapılacak kadro ve pozisyonlara ilişkin bilgileri içeren KPSS Tercih Bilgi Sistemi programı https://www.turkiye.gov.tr/kpss-tercih-rehberi internet adresinde hizmete girmiş olup, adaylar e-Devlet şifreleriyle sisteme ulaşabilirler.

2017/1 DÖNEMİNDE KPSS’YE GÖRE İLK DEFA KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA ALINACAK PERSONELE İLİŞKİN BİLGİLER

Bir Yorum

  1. 1,230,000 kişi girdi 2016-2017 hazirana kadar merkezi atama ile alınan personel sayısı 10 bin şaka gibi…. geri kalan kurumlarda dayın yoksa giremiyon zaten ahahahaha

  2. dayılar bastırmıs yine.devlete atanan 70 bin kişi merkezi atama 2500 kişi tebrikler.

  3. orman ve su işleri bakanlığı yok yine ne yapmaya çalışıyor bu bakanlık orman mühendisleri ölsün mü ne olacak o kadar mezun ya Allah aşkına..!!!

  4. Tapu alımına ne oldu haziran başıydı sözde haziran ortası geldi insanları kandırmaktan hoşlanıyormusunuz en az 500 harita teknikeri kadrosu istiyoruz

  5. bankacılık ve sigortacılık kadro açmamışlar yazıklar olsun ya

  6. diplomamı kpss yds puanlarımı görseniz ağlarsınız, gelgelelim 1 tanecik bile olsun kadro açılmamış bizim bölüme. neyse ki memur olmak zorunda değilim böyle bir planım yok, genç arkadaşlar adına üzüldüm, bitmiş bu sistem bitmiş!

  7. bilgisayar mühendisliğinden konya/beyşehir belediye başkanlığında açılan kadroda hem ingilizce a seviye hem de arapça c seviye istenmiştir.bilg.müh arapça ne alaka? ayrıca çorum/vhki kadrosundan alakasız biçimde hosteslik sertifikası istenimiştir.bu kişiye özel kadroları lütfen haber yapın

  8. Bankacılık ve sigortacılık için kadro açılmamış bile büyük hayal kırıklığı sıralamada ilk ordayım ama bir kişi bile almıyorlar :((

  9. devletin başı akdenize "white sea" derken kimden ne ingilizcesi bekliyorsunuz Allah aşkına..!!

  10. 60 yer vermişler bunlar kpssden 50yi gecen yoktur. ortaöğretim kurumlarının i̇tfaiyecilik ve yangın güvenliği alanı – i̇tfaiyecilik ve yangın güvenliği dalından mezun olmak.

  11. insan kaynaklarina 4 kadro reva mi.4 yildir hep boyle .alim yapilmayacaksa kaldirin bu bolumu kimse bos yere okumasin.emlak yonetimi tapu okuyun arkadaslar ama hata yapip sakin insan kaynaklari yonetimi okumayin

  12. çıkaramadınız mı fetoşçuları kadro boşalmadı mı hala kaç bin açık var devlette bu ne böyle

  13. Ben okulöncesi öğretmenliği mezunuyum tanamadım memurluk için nereye nasıl başvurabilirim yardımcı olurmusunuz

  14. ben gece gündüz ders çalışır bir yere girmeyi basaramam fetoculer iki saat içinde memur oluverir.bunu kul görmezse Allah görür.ilahi adalette.