Kpss

Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Alım İlanına Başvuru Süreci Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde bir duyuru yayımlayarak 2017/9 tercih kılavuzunu yayımladığını açıklamıştı.

Bakanlık tarafından yayımlanan duyuruda, bakanlık bünyesine merkezi atama yönetimi personel alımı yapılacağı duyurulmuştu. Söz konusu personel alım ilanına başvuru süreci 18 Aralık itibariyle başladı işte detaylar…

ALIM YAPILACAĞI AÇIKLANAN KADROLAR

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin internet sayfası üzerinden yayımladığı duyuruya göre, tekniker ve mühendis kadrosundan toplam 59 personel alımı yapacağını duyurdu. Yayımlanan duyuruya göre yapılacak alımlarda 34 mühendis alımı yapılacağı belirtilirken tekniker kadrosuna da 25 personel alınacağı açıklandı. 

BAŞVURU ŞARTLARI

ÖSYM aracılığıyla yayımlanan personel alım ilanına başvuru yapacak adaylarda aranan genel şartlar arasında, Türk vatandaşı olmak. 18 yaşını tamamlamış olmak. Kamu haklarından mahrum bulunmamak. Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. Seyahate ve arazide çalışmaya elverişli olmak. maddeleri yer aldı.

ATAMALARIN YAPILMASI

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine yapılacak tekniker ve mühendis alımları, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığıyla merkezi atama usulü ile yapılacak. 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı puanına göre yapılacak alımlar puan sıralaması esasına belirlenecek ve adaylara mülakat uygulanmayacak.

ÖSYM’YE TERCİHLERİN YAPILMASI

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü bünyesine yapılacak personel alım duyurusuna tercihte bulunmak isteyen adaylar tercihlerini Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden 18.12.2017 ile 21.12.2017 tarihleri arasında yapabileceklerdir.