Kpss

Gıda Bakanlığı Atamalarında Gözler Faruk Çelik'te, DPB'de ve ÖSYM'de

5-6 Temmuz 2014’te yapılan KPSS sonuçlarına göre üç merkezi yerleştirmede atama bekleyen veteriner hekim, mühendislere yeteri kadar kontenjan açmayan hatta iki yerleştirmede personel alımı bile yapmayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Nisan ayı içerisinde 1677 sözleşmeli personel alımı için tercih alacak. Şu ana kadar tercih takvimi açıklanmış değil, adaylar takvimin açıklanmasını kaygıyla ve merakla bekliyor.

4 Mart 2016-Cuma

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik mecliste yaptığı konuşmada,  2071 kişilik personel alımı yapılacağını açıkladı. 

23 Mart 2016-Çarşamba

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, sosyal medya hesabı üzerinden Nisan ayı içinde 1677 sözleşmeli personel alımı yapılacağını açıkladı.( 566 Veteriner Hekim, 550 Ziraat Mühendisi, 400 Gıda Mühendisi, 80 Su Ürünleri Mühendisi, 10 Balıkçılık Teknolojisi Mühendisi, 71 Harita Mühendisi) 

Yerleştirme Takvimi Bugün Mü?

Nisan ayının 8. günündeyiz. Ve yine haftayı bitiriyoruz. Veteriner Hekim ve Mühendis adayları yerleştirme takvimini ve açılacak şehirleri merak etmektedir. Merakın yanında korku ve kaygı vardır, takvim belli olmadığı için acaba atamalar gecikir mi diyenler çoğunluktadır. Kolay değil, aylar sonra bu kadrolar açıldı, atama sözleri verildi. Adaylar herhangi bir olumsuzlukla veya kötü sürprizle karşılaşmak istemiyor.

Daha önceki haberlerimizde 11 Nisan’da tercihlerin başlayacağını ve bu şekilde bir planlama olduğunu yazmıştık. Ancak ÖSYM’ye kadro bildirimlerinin bu hafta içinde yapılacağını kulis bilgisi olarak öğrenmiştik. Dolayısıyla 11 Nisan’da veya 15 Nisan’dan sonraya da kalsa tercihler,  haftanın bu son mesai gününde DPB’nin veya Bakanlığın tercih tarihleriyle birlikte ilana çıkması, işsiz mühendis ve veteriner hekimleri fazlasıyla mutlu edecektir. Bir hafta sonları daha kaygı ve merakla geçmemiş olacaktır adayların. 

SONUÇ: 1677 kişilik sözleşmeli personel alımla ilgili gerekli imzalar atılmış ve ÖSYM’ye tercih bilgileri iletilmişse bugün resmi duyurunun yapılmasını ve ilanın verilmesini bekliyoruz. Hatta Bakanlığın bir sürpriz yapıp başlangıçta açıkladığı 2071 personel alımı için ilana çıkması ve tercihleri alması, günün en güzel haberi olur.

Evet gözlerimiz bir kez daha Sayın Bakanımız Faruk Çelik’te ve DPB’de hatta ÖSYM’de. 

Bir Yorum

  1. şu aziz mübarek kandil gecesi inş hayırlı haberler alırız, haber için tesekkurler

  2. herkes alımın netleşmesini bekliyor bilgisayar başında nöbet tutar olduk bir an önce hayırlısıyla açıklanır inşAllah

  3. Yine ortada bir şey yok. 11 Nisan'da tercih olacağını kim söyledi?