Kpss

Görevden Almalar Memur Atamalarını Olumlu Etkiler Mi?

Görevden Almalar Memur Atamalarını Olumlu Etkiler Mi?

Darbe girişiminin ardından tüm kurumlarda paralel yapıyla ilişkisi tespit edilenler görevden alınmaya başladı. Yaklaşık 50 bin civarında kamu çalışanı açığa alındı. Kulislere yansıyan bilgilere göre toplamda 120 bin civarında kamu personelinin görevden alınacağı söyleniyor. Pek çok memur adayı da görevden almaların kamu personel alımlarına etkisi olup olmayacağını merak etmektedir. 

Görevden Almalar Kalıcı Hale Gelecek

OHAL döneminin ilk KHK’sı çıktı, bu kanun hükmünde kararnamede hangi personelin nasıl görevine son verileceği açıkça belirtilmiştir. Terör örgütleriyle herhangi bir yapı, oluşum, üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilen kamu personelleri görevden alınacaktır. Jandarma teşkilatına, Milli Savunma Bakanına, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı personel ile TSK personeli İçişleri Bakanı’nın onayıyla görevden alınacaktır. YÖK Personel Kanununa bağlı çalışanları YÖK görevden alacaktır. Belediye personelinin görevden alınması Valilerin oluşturacağı kurulun teklifi üzerine İçişleri Bakanının onayıyla gerçekleşecektir.

Görevden Almalar KPSS Mağdurları  İçin Umut Olur Mu?

Öncelikle 2014 KPSS lisans puanıyla atama beklentisi olanlara üzücü bir haber vermek durumundayız. 2016 KPSS Lisans yapıldığı için 2014 puanı geçerliliğini yitirmiştir. Sitemize 2014 puanıyla alım olsun diye birçok mesaj gelmektedir ancak bu mümkün gözükmemektedir. Asker, polis, öğretmen, memur, işçi vb. her meslek grubunda görevden almalar yaşanıyor. Kamu personel alımlarına olumlu yansıması için meslekten kesin olarak atılan kişi sayısı önemlidir. Soruşturmalar sonucunda kurumlarda ne kadar çok kişi meslekten atılırsa o kadar da personel açığı olacaktır.

Özetle; Önümüzdeki üç aylık dönemde tablo netleşecektir. Kamunun personel ihtiyacı da ortaya çıkacaktır. Görevden almaların ilk etkisini 2016-2 Kasım dönemi merkezi atamasında, ikinci etkisini de 2017 bütçesinde görebiliriz.  DPB, kurumlara büyük ihtimalle bir yazı gönderecektir. 2016-2 Kasım dönemi için talep toplama tarihlerinde hem 2016 bütçesine göre kadro bildirmelerini hem de görevden alınan personel sayısı kadar kadro bildirmelerini isteyecektir. 2016-2 atamasında iyi sayıda kadro gelirse görevden almaların ikinci etkisi 2017 bütçesine göre ayrılacak kadro sayısıdır. 15 Temmuz’dan sonra KPSS mağdurlarının sesine kulak verilmesi umuduyla.

 Özel Haber

Bir Yorum

  1. Eminim mulakati daha cok arttiracaklar. Biz gene atanamicaz. Bizi de dusunen birileri cikacak mi acaba bu ulkede. Ne yapalim yani tanidigimiz kimse yok. Bu durum ne zaman degisecek cok merak ediyorum gercekten.

  2. Açılacak kadrolara gene kendi adamlarını alıp yerlestircekler nereye gitsem torpil açıktan atanma hakkım var bu darbeci şerefsizlerin yüzünden askeri yeden kendim istifa ettim ama 2 yıldır ne bi mülakata ne bi görüşmeye çağıran oldu heryerde aynı gene haramla haksizlikla atanacak birileri gene durustler dışarda kalacak

  3. Kpss önlisans 2014 puaniyla yeni tercih bekliyoruz.Allah sizden razi olsun 75 puandan tut 95 puana kadar yerlesemeyen birçok umut bekleyen memur adayi var bekliyoruz