Kpss

Kısıtlamalar nedeniyle 2020 KPSS Ortaöğretim iptal edilecek mi?

Corona virüsü salgını kapsamında vakaların artması ve yayılımın azaltılması için İçişleri Bakanlığı tarafından bir genelge hazırlandı. Bu genelge kapsamında okullar 31 Aralık’a kadar online eğitim yapacak ve hafta sonları  saat 10:00 ile 20:00 saatleri dışında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Durum böyle olunca akıllara hafta sonu 22 Kasım’da yapılacak olan KPSS geldi. KPSS’nin yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

Adaylar tarafından “KPSS iptal mi edildi? 2020 KPSS ortaöğretim ertelendi mi? KPSS yapılacak mı?” sorularının yanıtı araştırılmaya başlandı. 22 Kasım’da uygulanacak olan KPSS’nin iptal edilip edilmeyeceği konusu gündemdeki yerini aldı. 

Kısıtlamalar nedeniyle 2020 KPSS Ortaöğretim iptal edilecek mi?

MUAF TUTULACAKLAR

Bu doğrultuda Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından ilan edilen ve diğer merkezi sınavlara katılacağını belgeleyenler (bu kişilerin yanlarında bulunan eş, kardeş, anne veya babadan bir refakatçi) ile sınav görevlileri, cenaze defin işlemlerinde görevli olanlar (din görevlileri, hastane ve belediye görevlileri) ile birinci derece yakınlarının cenazelerine katılacak olanlar kısıtlamalardan muaf olacak.

Bu konu hakkında herhangi bir gelişme olduğunda okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.