Kpss

KPSS 2016/1 ÖSYM Tercih İşlemleri Devam Ediyor ( DPB Tercih Robotu Popüler Kadrolar)

KPSS 2016/1 Tercih İşlemleri Devam Ediyor
DPB Tercih Robotu  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığı tarafından kadroların açıklanması ve kısa süre sonra tercih robotunun yayımlanması ile atama bekleyen adayların heyecanlı bekleyişi tercih telaşına dönüştü. Adaylar tercih işlemlerini ÖSYM resmi internet sayfası üzerinden 15 TL’lik tercih ücreti karşılığında yapabiliyorlar.

Tercih Robotu Güncellenmişti…

Devlet Personel Başkanlığı tarafından 21 Haziran 2016 tarihinde 10 bin 144 olarak açıklanan kadrolar daha sonra güncellenmiş ve MEB ‘e 30 avukat kadrosu verilmişti. Devlet Personel Başkanlığı tercih robotu üzerinden ilgili kadrolar kontrol edilebiliyor ayrıca sık sık sizleri önemli merkezi atama haberleri ile bilgilendirmeye devam ediyoruz.
 

Tüm sorularınızı forumda paylaşın… Forum için TIKLAYINIZ

Devlet Personel Başkanlığı duyurularından ve ilgili merkezi atama haberlerinden anında haberdar olabilmek için kamu haberlerinin merkezi kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirmeyi unutmayın. Tercih işlemleri ile alakalı her türlü soru ve sorununuzu forum.kamupersoneli.net adresinden bizlerle ve diğer adaylarla paylaşabilirsiniz.

Devlet Personel Başkanlığı KPSS 2016/1 tercih robotuna nasıl erişim sağlarım?

Devlet Personel Başkanlığı tarafından tasarlanan ve oldukça yoğun talep gören tercih robotuna erişim sağlamak için “http://euygulama.dpb.gov.tr/tercihrobotu/” adresini kullanabilirsiniz. İlgili robot üzerinden lisans, önlisans, ortaöğretim kadrolarını kontrol edebilir, Niteliklere göre arama yapabilir, Kurum ve kuruluşların kadro sayılarını kontrol edebilirsiniz.
En Popüler Kadrolar Hangileri?

Şu ana kadar kamupersoneli.net’e gelen yorumlara bakıldığında , Devlet Hava Meydanları’nın kadrolarına büyük ilgi gösteriliyor. Herkesin başvurabildiği kadrolar genellikle daha yoğunlukla tercih edilirken, Belediyelerin zabıta kadrolarına da büyük ilgi gösteriliyor.

Zabıta Memuru Kadroları

Tercih İşlemleri Ne Zamana Kadar Sürecek?

Tercih işlemleri 1 Temmuz 2016 tarihine kadar devam edecek. Tercih ücreti için son tarih 11 Temmuz 2016 olarak bildirilmiştir.Tercih ücreti ÖSYM tarafından 15 TL olarak bildirilirken, adaylar 30 tercih hakkına sahipler.

KPSS 2016/1 Apron Memuru Kadroları