Kpss

KPSS 2016/2 Tercih Kılavuzu ÖSYM’ye gönderildi- Atama Takvimi ve Adayların Yapması Gereken İşlemler

Önce üniversitelerin dört yıllık programlarından mezun olan veya mezun olabilecek durumda bulunan adaylar için KPSS lisans sınavı 22 Mayıs’ta yapıldı. Daha sonra iki yıllık üniversitelerden mezun olan veya mezun olabilecek durumda olanlar için önlisans KPSS 16 Ekim’de, ortaöğretim lise düzeyinde mezun olan veya mezun olabilecek durumdakiler içinde 20 Kasım tarihinde gerçekleştirildi.

Sınavın ortaöğretim düzeyi için sonuçlarda açıklandı ve (TIKLAYINIZ) ve KPSS’de tüm öğrenim düzeylerinde adayların aldıkları puanlar belirlenmiş oldu.

Atama Sürecinde Hangi Adımlardan Oluşacak?

2016 KPSS puanlarıyla yapılacak olan ilk merkezi atama aynı zamanda bu yılında son ataması olacak. Atama sürecinde ilk aşama Devlet Personel Başkanlığı’nın (DPB) tüm kamu kurumlarından ihtiyaç duydukları kadroları kendisine bildirmesiyle başladı. Kurumlar 8 Ağustos-18 Kasım tarihleri arasında personel taleplerini kadro unvanları ve sayılarıyla beraber DPB’ye iletti. www.kamupersoneli.net Kurumlardan gelen ihtiyaçlar doğrultusunda merkezi yerleştirmede hangi öğrenim düzeyinde, hangi kadrolardan kaç personel alımı yapılacağı başkanlığın hazırlamış olduğu tercih kılavuzuna eklenerek son düzenlemesi yapıldı.

Tercih Kılavuzu 2 Aralık’ta ÖSYM’ye gönderildi

Devlet Personel Başkanlığı kadroların yer aldığı tercih kılavuzunu yayımlanmak üzere ÖSYM’ye 2 Aralık Cuma günü gönderdi. Bu tarihten sonra ÖSYM sırasıyla aşağıdaki adımları izleyerek merkezi yerleştirme aşamasını tamamlayacak.

– Merkezi yerleştirme tercihlerinin başlayacağı 21 Aralık Çarşamba günü kadrolar ve başvuru bilgilerinin yer aldığı tercih kılavuzu ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlanacak.

– Tercihler 30 Aralık Cuma gecesi sona erecek ve tüm adaylar sınava hangi öğrenim düzeyinden girdiyse o düzey için açılan kontenjanlar arasından mezun olduğu veya olacağı alana uygun kadroları tercih edebilecek.

– Merkezi yerleştirmelerde herhangi bir baraj puanı olmadığı için adaylar uygun kadrolar arasından toplam 30 tercihte bulunabilecek.

 

Bir Yorum

  1. Sayın devlet büyüklerim lütfen turizm ve otel işletmeciliği ön lisans mezunlarınıda görün lütfen saygılarımla

  2. Sayın sağlık bakanım fizyoterapistler çok yüksek puanlarla bile atanamıyor lütfen fizyoterapistler atanmak istiyor sağlıklı bir gelecek için

  3. Çocuk Gelişimi on lisans mezunlarının hali ne olacak bu yıl mezun oldum ve benim gibi binlerce insan madem bu bölümde alım yok yıllardır üniversiteler bu bölümü kaldırsın kapatsin almasın kimseyi sonra mezun olup üç kuruşa çalışmak zorunda kaliyoruz

  4. İki yıllık gıda teknikeriyim kapeseden 66 puan aldım şansım varmı atanırmıyım

  5. Kpss ortaöğretim puanım 80 bilgisayar mezunuyum atanma şansım nedir

  6. Kpss puanım 80 ortaöğtim bilgisayar mezunuyum atanma şansım nedir

  7. Düz lise mezunuyum.ortaöğretim kpss puanım 73 bir kadroya atanma şansım var mi

  8. Kpss ortaöğretim sınavından 65 aldım bir yere atanabilirmiyim

  9. Kpss ortaogretimden 56 aldim atanabilir miyim herhangi bir yere

  10. Meslek lisesi mezunuyum cocuk gelisiminde puanim 58 atanabilir miyim ??

  11. kpss ortaöğretim puanım 77. normal lise mezunuyum her hangi bir memuriyete atanma şansım nedir ?

  12. Ticaret meslek lisesi mezunuyum, büro yönetimi bölümü okudum 60 puan aldım atanır mıyım?

  13. Ticaret meslek lisesi mezunuyum, büro yönetimi bölümü okudum 60 puan aldım atanır mıyım?

  14. Lise mezunuyum ortaöğretim kpss planım 60 bir yere atanma şansım varmı.

  15. İmam hatip lisesi mezunuyum ortaöğretim kpss puanim 71 atanabilirmiyim

  16. Düzlise 2016 kpss den 57.33 aldim biryere atanma şansimiz varmi teşekurler

  17. İklimlendirme ve soğutma mezunuyum 75 aldım yerleşme şansım var mı

  18. YORUM CVP VERMEZLER BENDE 55 ALDIM AMA TERCIH KLAVUZU OSYM SITESINDEN YANI 21 ARALIK YAYINLICAK lar. BILGINIZ OLSUN

  19. çok zor önlisans mezunuyum puanım 91 genel sıralamam 361 ama atanma şansım yok gibi çünkü sayın başbakanımızda açıklama bu yıl fazla atama yapılmayacak

  20. 80-100 arası puan alanlar bile zor atanıcak polis hakim avukat hemşire oldukları halde 50-70 arası bence hiç umutlanmasın imkanı yok 6 milyonun arasında atanmasına

  21. Bu sene 71 aldım tekstil onlisans mezunuyum ama umudum yok gibi.hayırlısı neyse o olsun.