Kpss

KPSS 2016/2 tercihleri başladı (KPSS tercih robotu ve memur atama süreci)

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim, önlisans ve lisans oturumlarının tamamlanmasıyla KPSS 2016/2 tercihleri 21 Aralık 2016 tarihinde başladı. İlk defa tercih yapacak adaylar KPSS tercih robotu aracılığıyla tercihlerini yapıyorlar. Adaylara 30 tercih hakkı verildi ve tercihler ÖSYM aday işlemleri sisteminden alınıyor.

KPSS TERCİHLERİ ÜCRETLİ Mİ OLACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) KPSS 2016/2 tercih kılavuzunu bugün yayınladı. KPSS tercihleri ücretli mi olacak diye merak eden adayların soruları yanıt buldu. KPSS tercihlerinde memur adaylarından ücret talep edilmeyecek. KPSS tercih kılavuzu bugün ÖSYM tarafından yayımlandı. İndirmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.KPSS 2016/2 Tercih Kılavuzu ve Başvuru Bilgileri ÖSYM Tarafından Yayınlandı

Adım Adım KPSS Tercihleri Nasıl Yapılır? Resimli Anlatım

KPSS TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR?

Devlet Personel Başkanlığı’nın e-devlet resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı KPSS 2016/2 tercih robotu adaylara büyük bir kolaylık sağlayacak. Memur adayları “KPSS tercih robotu nasıl kullanılır?” diye merak ediyor. Bizde Kamupersoneli.net olarak KPSS tercih robotu kullanma kılavuzu hazırladık.

1. AŞAMA: E-devlette yer alan KPSS 2016/2 tercih robotu sayfasına TIKLAYINIZ. Daha sonra nitelikler kısmından ÖSYM KPSS 2016/2 tercih kılavuzunda sizi ilgilendiren (mezun olduğunuz/olacağınız alan-dal) nitelik kodunuzu seçinizi Kadro / Pozisyon ünvanınızı seçiniz. Ayrıca il ve ilçe sorgulamasını da yapabilirsiniz. Daha sonra alt kısımda yer alan “ARA” butonuna tıklayınız.

2. AŞAMA: İkinci aşama olarak Ortaöğretim, Önlisans, Lisans ve Özel koşulları seçerek sorgulama yapabilirsiniz. Örnek verecek olursak ortaöğretim KPSS puanı baz alandığında 2001 nitelik koduyla (Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak) aramayı daralttığımızda ortaöğretim mezunlarının/öğrencilerinin tercih edebileceği kadro sayısı şu şekildir TIKLAYINIZ

KPSS 2016/2 tercihleri 21-30 Aralık 2016 tarihleri arasında alınacak ve daha sonrasında ise 2051 kadroya memur atamaları gerçekleştirilecek. KPSS atama sonuçlarının açıklanmasının ise 1-2 haftayı bulabileceği tahmin ediliyor.

Ortaöğretim bazında  2001 (Herhangi bir ortaöğretim kurumundan mezun olmak) kodu ile tercih edilebilecek kadro sayısı 54 olarak açıklandı. 

Önlisans bazında 3001 (Herhangi bir önlisans programında mezun olmak) kodu ile tercih edilebilecek kadro sayısı 62 olarak açıklandı. 

Lisans bazında 4001 (Herhangi bir lisans programından mezun olmak) kodu ile tercih edilebilecek kadro sayısı 145 olarak açıklanmıştır. 

Bir Yorum

  1. 2016/2 Tercihine tercih yapmasak 2017 de olacak Tercihlere tercih yapabiliyoruz mu