Kpss

KPSS 2017/1 ile Lisans Mezunu 1575 Memur Personel Alınıyor

2016 KPSS puanlarına göre; birinci merkezi yerleştirmeler Aralık ayında yapıldı. İkinci yerleştirmeler ise ÖSYM’nin tercih kılavuzunu yayımlamasıyla 21 Haziran 2017’de başlayacak.

2016 KPSS puanına sahip lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar KPSS 2017/1 merkezi yerleştirmeleri için tercih yapabilecek. 

Lisans mezunu adaylar merkezi yerleştirmelerde, 1.575 kadro için tercih yapabilecek. İşte kadrolar, alım yapan kurumlar ve diğer detaylar şöyle:

Lisans Mezunlarının Tercih Edebileceği Kadrolar

Memur, Veteriner Hekim, Mühendis, Programcı, Mütercim, Avukat, Memur, Zabıta Memuru, Mimar, Kütüphaneci, Sekreter, Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni Psikolog, İstatistikçi, Stajyer AIM Memuru, Çcouk Gelişimci, Muhasebeci, Şehir Plancısı, İtfaiye Eri, Bilgisayar İşletmeni, Veznedar, Çocuk Eğitimcisi, Antrenör, Çözümleyici

4001 Koduyla Alım Yapacak Bazı Kurumlar

Munzur Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü, Türkiye Vagon Sanayii AŞ. Genel Müdürlüğü, Sinop Üniversitesi, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı, Cizre Belediye Başkanlığı, Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii AŞ Genel Müdürlüğü, Zeytinburnu Belediye Başkanlığı, Boğaziçi Üniversitesi, İspir Belediye Başkanlığı, Çankıı Karatekin Üniversitesi, Karayolları Genel Müdürlüğü, Kalkınma Bakanlığı, Manisa Celal Bayar Üniversitesi

Başvuracak Adaylarda Aranan Şartlar

Güvenlik tahkikatı olumlu sonuçlanmak

Başvuru yapılacak kadroya göre ilgili lisans programlarından mezun olmak

YDS isteyen kurumlar için YDS’den en az D düzeyinde puan almış olmak

İstenilen sürücü belgesine sahip olmak

KPSS 2017/1 Tercih Detayları

2016 KPSS ‘ye giren Lise, Önlisans ve Lisans mezunları 2017/1 tercihi yapabilecek Adaylar, tercih işlemleri için 15 TL ödeyecek.

Her bir aday en fazla 30 tercih yapabilecek.

Kamu kurum ve kuruluşlarınca 2017/1 döneminde merkezi yerleştirme yapılmak üzere Devlet Personel Başkanlığına gönderilen toplam 2.780 kadro ve pozisyon incelenerek ÖSYM Başkanlığına gönderilmiş olup, söz konusu kadro ve pozisyonlar için 21 Haziran – 03 Temmuz 2017 tarihleri arasında ÖSYM Başkanlığınca www.osym.gov.tr adresi üzerinden adayların tercihleri alınacaktır.